JEZERO COMO JE “TISTA” DESTINACIJA!

Hotel Il Sereno na jezeru Como in milanska oblikovalka Patricia Urquiola odpirata novo penthouse nastanitev, ki jo navdihujejo povojni italijanski glamur, La Dolce Vita, modernistični italijanski oblikovalci, pa tudi lokalna tradicija proizvodnje svile.

Hotel je bil prvotno odprt leta 2016, leta 2018 pa se je razširil v bližnjo vilo iz 16. stoletja. Ko se je odprl, je bil prva nova zgradba, ki je bila zgrajena na obali italijanskega jezera Como v zadnjih 70 letih. Pohvali se lahko z zasnovo, ki so jo navdihnili lokalni arhitekt Giuseppe Terragni in paleta barv in materialov, ki se prilegajo z okolico jezera. “Jezero je v celoti integrirano,” je dejala Urquiola, ki se je pri oblikovanju fasade iz stekla, lesa in kamna sklicevala na stroge linije arhitekta.

Zadnja odprta namestitev v Il Sereno je Signature Penthouse. Apartma z eno spalnico in čudovitim razgledom na jezero in gore ponuja bogato paleto materialov, od beneških tal Terrazzo, stropov iz oreha Canaletto in sten Ceppo di Gre. Urquiola je povsod izbirala sodobne kose (na primer kavč “Love Me Tender” za Moroso in posteljo “L60” za Cassino), pa tudi ikone italijanskega oblikovanja, kot so stoli Gio Ponti in knjižna omara “Infinito” Franca Albinija. Za konec Franca Helg prevladuje v bivalnem prostoru.

Penthouse označuje tudi prvi napad Il Serena na e-poslovanje z namenskim digitalnim maloprodajnim prostorom, ki ponuja glavne pohištvene kose nastanitve (od kavča in postelje do stolov, miz in razsvetljave), sodobne in moderne dodatke Ginorija, Veninija, Bitossija in Salvatorija. Nakupovalna ponudba vključuje tudi posebej izdelane preproge in odeje, ki se uporabljajo v celotnem hotelu, saj so stranke nudile izjemno povpraševanje po le teh.

Več informacij lahko najdete na KLIK ali na +39 031-5477-800Il Sereno Hotel, Via Torrazza 10, 22020 Torno CO, Italija