JEKLENI ŽIVCI IN ŽELEZNA VOLJA

Prvenstvo BMW PGA v klubu Wentworth se je zaključilo z zadnjim krogom, ki je velik del dneva potekal v izredno napetem ozračju. Na koncu je Tyrrell Hatton ubranil vodstvo, ki si ga je priigral v soboto in tako zmagal na vodilnem dogodku evropske turneje pred Francozom Victorjem Perezom, ki je zapolnil vrzel in v nedeljo na trenutke pod močan pritisk postavil zmagovalca Ryder cup 2018.

»Čestitamo Tyrrellu Hattonu za zmago na prvenstvu BMW PGA 2020. V mnogih pogledih je bil to turnir, kakršnega doslej še nismo videli. Medtem ko gneče letos ni bilo, sem ponosen, da smo lahko priredili vrhunski dogodek za ljubitelje golfa, ki so tekmovanje spremljali po vsem svetu. Veselimo se sprejema gledalcev v Wentworth leta 2021 na sedemnajsti izdaji prvenstva BMW PGA, «je povedal Graeme Grieve, izvršni direktor BMW Group UK.

Hatton je na svoji peti zmagi na evropski turneji dosegel rezultate 66, 67, 69 in 67. Ko so se vremenske razmere v tretjem krogu spremenile v zahtevne, se je Anglež uspel umakniti zasledovalcem in s tremi streli pobegniti v zadnji dan. Na polovici zadnjega kroga je videl, kako se vodstvo topi, nakar je Perez izenačil. Vendar Hatton ni hotel, da bi ga to vrglo iz tira in med tem ko je na zadnjih devetih luknjah dosegel kar pet “birdijev”, je Francoz zadel dva “bugija”.

»Na ta dogodek prihajam od svojega petega leta. Vsako leto nadaljevati in naposled osvojiti pokal je nekaj posebnega in to so moje sanje, «je dejal Hatton po največjem naslovu v karieri do zdaj.

Davidu Howellu je v drugem krogutekmovanja uspel strel turnirja. 45-letni Anglež, ki je leta 2006 zmagal na vodilnem dogodku evropske turneje, bil priča temu, da je njegov strel na 14. jamici odskočil, preden je izginil v jamici. Namesto, da je igralec prejel Hole-in-One Car, BMW 530e xDrive Touring , je BMW letos doniral 71.675 £ za organizacijo Alzheimer’s Society.