JAPONSKA BISERNA KULTURA IN UMETNOST

V letu 1893 je ustanovitelju znamke Mikimoto Kokichiju Mikimotu uspelo ustvariti prvi kultivirani biser na svetu. Od takrat, že več kot stoletje, še naprej ponujajo nakit izjemne kakovosti. So eno od redkih podjetij na svetu z integriranim sistemom od proizvodnje do prodaje, ki jim omogoča nadzor kakovosti in združevanja vrhunske izdelave s prefinjenim sodobnim dizajnom.

Njihova nenehna predanost življenjskim sanjam Kokichija Mikimota, da z biseri okrasi vratove vseh žensk po vsem svetu, jim je prislužila sloves enega od najbolj reprezentativnih japonskih draguljarjev. Mikimoto s sedežem v Tokiu je svetovna spoštovana japonska hiša finega nakita, ki je prisotna po vsem svetu vključno s Parizom, New Yorkom, Londonom, Pekingom, Hong Kongom in večjimi svetovnimi prestolnicami. Tako so nam pred dnevi predstavili na uradni digitalni platformi Francoske zbornice za visoko modo najnovejšo kolekcijo dragocenega nakita z naslovom »The Japanese Sense of Beauty«. Nova kolekcija zaživi skupaj v kratkem filmu z japonskim supermodelom Ai Tominaga. Bila je ena prvih azijskih manekenk, ki se je sprehodila po evropskih modnih stezah in se še naprej spopada z novimi modnimi izzivi. Pod krošnjami teme z drobnimi lučmi predstavlja značilne kose kolekcije, ki jo navdihujejo čudovita pokrajina in znameniti vzorci, ki jih lahko opazimo na Japonskem. Upamo, da tudi vi uživate v japonskem občutku za lepoto, utelešenem v izvrstnih bisernih kreacijah Mikimoto. Ta kolekcija dragocenega nakita slavi japonsko estetsko občutljivost, ki jo je skozi generacije oblikovala in izpopolnjevala lepota narave, prikazana skozi menjavo letnih časov. Pri znamki Mikimoto so tako promotorji kulture nakita na Japonskem, ki združuje vplive tako z vzhoda kot z zahoda dežele. Na podlagi njihove bogate dediščine so ponosni, da s tem tudi uvajajo novo definicijo lepote. Med drugim v kolekciji opazimo broško, ki jo navdihujejo slapovi, upodobljeni v pokrajinah ukiyoe, s čimer izraža energijo slapa, ki hitro teče s taljenjem snega. Graciozen vodni stolp in bleščeče zelenice borovcev ujamejo minljivo lepoto zgodnje pomladanske sezone na Japonskem.

Pri Mikimotu so tudi nežni cvetlični vzorec mujinagiku (rakunske krizanteme) prevedli v lahko in mehko ogrlico z uporabo odprtih tehnik. Med drugim so te dih jemajoče kreacije navdihnjene s stiliziranim vzorcem valov seigaiha (modri oceanski valovi), ki so jih prvotno uporabljali na Kitajskem, kasneje pa so ga uvedli na Japonsko seveda po znameniti Svilni poti. Mistični sijaj opalov vzbuja sodobno čutnost. Graciozno avro krizantem so ovekovečili z najbolj prefinjenim občutkom za estetiko. Dinamični dizajni, okrašeni z nešteto biserov in diamantov, prenašajo lepoto in živahno energijo cvetov, ki počasi cveto proti soncu. Broške črpajo navdih iz jūnihitoeja (dvanajstslojni ceremonialni kimono) iz obdobja Heian, kot je prikazano v Zgodbi o Genjiju. Modeli zajemajo tekoče linije, ki jih ustvari več plasti tkanine v nizu barv in vzorcev. Zaključi pa se kolekcija s tremi motivi, pahljačo, luno in japonsko deteljo, s čimer broška vzbuja svežino zraka jesenske noči. In kateri je vaš najljubši letni čas iz bogate japonske kulture in nove kolekcije biserov znamke Mikimoto?