JAEGER-LECOULTRE SE OZIRA NA POMLAD

“Grande Maison” Jaeger-LeCoultre se ozira na naravo, ki obdaja njiihovo tovarno v Vallée de Joux in ustvarja zeleno in barvito različico svoje najbolj ženstvene kreacije.

Bliža se letna preobrazna narave in čez nekaj tednov bo pokrajina odvrgla sivo dlako, sneg se bo stopil, živali pa se bodo pretegnile po dolgem spancu, preden bodo veselo odskakljale v toplo pomlad. In poklon pomladi, Rendez-Vous Dazzling Night & Day Green, je izjemna ura, ki je zelena kot kočevski gozdovi in svetla kot poletno sonce. Izdelujejo jo v tovarni Jaeger-LeCoultre v osrčju Vallée de Joux.

Kolekcija Rendez-Vous ni zelo stara, a je hitro postala obvezna oprema vsake osveščene dame, saj kaže, kako sodobno je žensko urarstvo: kombinacija redke elegance in včasih zapletenega, a vedno popolnega mehanizma. Ta novi kos s preobleko, ki spominja na zeleno rastlinje, ni nič drugačen. Njegova časovnica je prevlečena s čudovito smaragdno zeleno barvo, zaključek soleillé pa ujame svetlobo in odseva različne tone.

"Sestrska" različica Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Shooting Star

No, res pa je, da največ svetlobe prihaja iz koncentrično umeščenih diamantov različnih velikosti na okvirju in v obroču na sredini številčnice. Slednji predstavlja tanek, sijoč pas, ki se oklepa zlatih arabskih številk, ki tvorijo urni krog. Za konec dva kazalca prikazujeta ure in minute, indikator dan/noč ob 6. uri pa prikazuje lunin krajec na zvezdnatem ozadu, ki mu sledi okroglo sonce.

Vse to omogoča gibane Jaeger-LeCoultre Caliber 898, ki ponuja 38-urno rezervo moči in je v ohišju iz rožnatega zlata debeline 36 mm.