IZJEMNI M3 V NOVI OBLIKI

BMW-jeva limuzina M3 je prvič dobila karavanskega sorodnika, ki bo naprodaj novembra, kupci pa bodo imeli na izbiro celoten izbor uradnih nadgradenj M Performance, ki jih je mogoče dodati tovarniško ali v poprodaji.

Poudarki vključujejo nove vzorce koles, vintage logotipe BMW Motorsport in dodatne aerodinamične pripomočke iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni. Obstajajo tudi nadgradnje vzmetenja, vključno z nastavljivimi preklopi.V notranjosti najdemo poudarke iz ogljikovih vlaken in alkantare, vključno z notranjimi okrasnimi ploščami M Performance in velikimi ščitniki za kolena. Na voljo so tudi vratne ključavnice z oznako M, kot tudi pokrov za vlečno kljuko po meri.

3,0-litrski motor z dvojnim turbopolnilnikom ni bil deležen povečanja moči, kar pomeni, da največja moč ostaja pri 503 KM in 479 lb-ft navora. Obstaja pa izpušni sistem iz titana s posebno zasnovo, ki zagotavlja močnejši zvok kot običajne cevi, pravijo pri BMW. Izpuh iz titana je tudi 30 % lažji od običajnega.

BMW pa ni izdal novih številk zmogljivosti za svoj M3 Touring, opremljen z deli M Performance. Serijski avtomobil lahko doseže pospešek 0-100 km/h v 3,6 sekunde, največja hitrost pa znaša 250 km/h. Avtomobil bo Nürburgring prevozil tudi v času 7:35,06, kar je trenutni rekord za serijski karavan.