IZJEMNE MOJSTROVINE VISOKE HOROLOGIJE

Bucherer je s programom Masterworks ustvaril sodobno prizorišče za izjemne mojstrovine visoke horologije, ker so skrbno izbrani časomeri uveljavljenih blagovnih znamk in inovacije nišnih blagovnih znamk na ogled v edinstvenem okolju. Na ta način se lahko kupci igrivo potopijo v fantastični svet visoke horologije, odkrijejo prave mojstrovine urarstva in jih doživijo na povsem nov način.

Kot umetniška dela ti časomeri očarajo pogled gledalca in mu odprejo povsem nove perspektive v svetu urarstva. Moderno in sodobno v okolju brez primere – tako se predstavlja Bucherer Masterworks.

V najnovejšem sodelovanju z nagrajenim digitalnim umetnikom Jonom Emmonyjem je projekt Masterworks dosegel razsežnost brez primere. V Veliki Britaniji rojeni umetnik, ki je že delal za luksuzne blagovne znamke, kot sta Chanel in Valentino, je v enem samem kreativnem vizualnem delu združil vse, kar je značilno za mojstrovine visoke horologije. Od mojstrstva tourbillona do umetnosti skalpiranja – virtuoznost urarstva je umetniško oživljena v tej vizualni podobi. Vsi projekti se začnejo s skoraj zastrašujoče praznim, neskončnim 3D-okoljem v računalniku, ki pa je polno možnosti. Tako kot narava v resničnem svetu zrcali potek časa, se zgodi tudi tukaj. Navdih za ta projekt sta bila ravnovesje in harmonija teh časomerov, mrtva narava, zamrznjena v nemogočem trenutku.

“Digitalna programska oprema in ustvarjanje slik po svoji naravi nimata meja,” pojasnjuje Emmony.

Bucherer s programom Masterworks tudi sicer slavi utelešenje urarstva in njegove inovacije, saj časomerstvo presega svoje funkcionalno bistvo in vstopa v nove drzne svetove. Podjetje v tem konceptu vidi potencial in veliko povpraševanje. Zato so v izbranih vodilnih butikih Bucherer v mestih Zürich, Ženeva, Luzern in Berlin trenutno štiri stalna območja Masterworks, med tem ko se bo do konca leta 2024 njihovo število povečalo na več kot deset. Poleg stalnih razstav bodo v različna mesta v okviru roadshow-a pripeljane tudi Buchererjeve posebej kurirane ure, ekskluzivni, nekonvencionalni in revolucionarni časomeri pa bodo razstavljeni na sodoben način, ki bo navdušil tako ljubitelje ur kot nove stranke.