IZJEMEN VRHUNEC CESTNIH ZMOGLJIVOSTI

Prejšnji mesec je Ferrari preizkušal svoj najhitrejši cestni avtomobil doslej, zdaj pa je italijanska znamka uradno predstavila modela 812 Competizione in 812 Competizione A.

Začenši s samostojnim modelom 812 Competizione, lahko opazimo številne vizualne spremembe, ki novi model razlikujejo od “standardnega” 812 Superfast. Prva in ​​najpomembnejša je manj zaobljen sprednji del, ki se prilega novemu pokrovu motorja z velikim centralnim zračnikom. Dodane so tudi lopute v krilih, ki skupaj z odzračevalnikom pokrova omogočajo 10-odstotno učinkovitejše hlajenje motorja. Na bok avtomobila je bilo dodanih veliko aerodinamičnih in lahkih komponent, ki so postale eno s karoserijo, zadaj pa najdete patentirano zasnovo zadnjega stekla in difuzor, ki se razteza po celotni širini zadka ter pravokotne izpušne cevi, ki še dodatno ločujejo ta model od 812 Superfast.

Kar zadeva 812 Competizione A – Ferrarijevo različico Targa-top – je bilo narejenega veliko več kot samo odstranjevanje strehe. Vozilo izgleda precej nižje, zahvaljujoč načinu, na katerega se vetrobran prelije v stranska stekla ter nižjim naslonom zadaj kot pri modelu 812 Competizione.

Oba modela sta opremljena z 6,5-litrskim V12 motorjem z naravnim polnjenjem, ki proizvede 818 KM v primerjavi s 789 KM modela 812 Superfast. Najbolj vznemirljivo je, da je znamka presegla že tako izjemne lastnosti modela 812, saj nov dodatek družini Ferrari premore do kar 9.500 vrtljajev na minuto, kar bo zagotovo poskrbelo za izjemen in vrhunec cestno dovoljenega.

Za izčrpen seznam posodobitev, ki jih najdemo na 812 Competizione in 812 Competizione A, obiščite Ferrarijevo spletno stran: KLIK.