IZJEMEN OPUS 200-LETNE ZGODOVINE

Izraz obnovljene elegance, zbirka Pogum, podprta z virtuoznim savoir-faireom, reinterpretira Maisonove podpisne kose z dragimi kamni in plemenitimi kovinami ob 200-letnici rojstva moškega, ki je postal legenda. O kom je govora najbrž ni treba posebej izpostavljati.

»Bila sem presenečena, da je modna hiša, kot je Louis Vuitton, nastala na podlagi čistega poguma enega mladeniča,« je ob obletnici dejala Francesca Amfitheatrof, umetniška direktorica Louis Vuittona za ure in nakit. »Zaradi svoje radovednosti o svetu se je lotil tega neverjetnega potovanja po Franciji. Zato smo to zbirko poimenovali Pogum. To ni beseda, ki se pogosto uporablja v svetu visokega nakita! Toda ti pojmi odločnosti in avanturizma so Louisu Vuittonu pisani na kožo in želeli smo jih izraziti skozi to zbirko.«

Pogum oziroma Bravery je zbirka 90 simboličnih del, ki na sanjski, metaforičen način slavijo in odkrivajo izjemno usodo Louisa Vuittona. Od skromnih začetkov, osnovanih okrog potovanja, do današnjega časa, se Hiša še naprej razvija in črpa navdih iz univerzalne privlačnosti svojega ustanovitelja. Močno in osupljivo pisanje Francesce Amfitheatrof o teh 90 kosih visokega nakita vnaša mojstrsko energijo, katere proizvodna odličnost temelji na nadarjenosti najboljših obrtnikov. Zaradi izjemnega strokovnega znanja nakitne delavnice v Place Vendôme se grafične stvaritve spreminjajo v prave mojstrovine, polne prožnosti in fluidnosti, okrašene z neskončnim številom dragocenih podrobnosti. Redka, skoraj nikjer drugje opažena kakovost dragih kamnov, ki se uporabljajo pri vseh izdelkih, je prav tako vredna omembe. Pridobivanje in iskanje safirjev, smaragdov, rubinov, diamantov in drugih dragih kamnov, ki so bili uporabljeni v želji po ustvarjanju tako bogatih kamnov, je trajalo kar tri leta. Kamni pa sami po sebi ne štejejo nič, če niso okrepljeni z znanjem in izkušnjami. In ta kolekcija ponuja vse našteto. Zbirka Bravery High Jewellery, alegorija vizionarskega duha moškega, rojenega pred 200 leti, povzema to izjemno sago v osmih temah. Ste pripravljeni na raziskovanje?