IKONIČNI NIVO VIZUALNEGA SLOGA

Ura, ki potrjuje tradicionalni estetski podpis, tako da ga projicira v duha današnjega časa. Vzdržuje ustvarjalnost, ko je potreben nov pristop. V skladu z genetiko družine Luminor Due, Panerai ostaja nekonvencionalen v svojem odnosu in predispozicijah. Nove ure so bile mehansko preoblikovane po velikosti in posledično so postale inovativne. Nagnjen k spremembam, Luminor Due danes s svojo novo vsebino pridobiva bolj izrazito identiteto.

 

Na eni strani so trije novi modeli, ki si delijo ohišje iz brušenega titana in “blue satiné“ spodnji del številčnice. Na drugi strani so trije posodobljeni modeli raznolikih karakterjev, ki so izdelani po dosledni paleti sloga in vsestranskosti. Vse pa združuje to, da so opremljeni z lastnim mehanizmom in hitro zamenljivimi pasovi. Vsaka ura je izvirna in zato del novega poglavja v sodobni zgodovini blagovne znamke. Kot popoln zgodovinski kompromis se elegantne proporcije Luminor Due zdaj pojavljajo v treh novih modelih, ki svojo inovativno identiteto potrjujejo z ikonično časovnico, na kateri je odtisnjen samo logotip Panerai.

Luminor Due z jasnim sporočilom svoje nedvoumne osebnosti, formalne prefinjenosti in eklektičnega italijanskega sloga nadaljuje suvereno raziskovanje neznanih ozemelj. In s strukturnimi izboljšavami njegova paleta funkcij postaja širša. Glede materialov, Luminor Due 38 mm (PAM00926) se prvič pojavlja v titanu. Kar zadeva kombinacije, Luminor Due – 42 mm (PAM00927) je prvi model svoje velikosti, ki povezuje ohišje iz titana s samodejnim mehanskim pogonskim mehanizmom. Skupne točke vseh novih modelov so radikalno prenovljeni dizajni številčnic, ki so izpopolnjeni in precej bolj elegantni s tiskanimi arabskimi številkami, obenem pa v celoti poosebljajo Paneraijev ikonični nivo vizualnega sloga. Novi slog dopolnjuje pestra izbira usnjenih pasov, ki je na voljo strankam. V večnem stremljenju k popolnosti Luminor Due veliko pozornosti posveča skrbnemu izpopolnjevanju mehanizma. Mehansko gibanje narejeno v podjetju je strogo mehansko, le to pa dosledno sledi Paneraijevim zahtevnim specifikacijam. Po novem bo mehansko gibanje narejeno znotraj podjetja tudi povsem mehansko, saj to zahtevo narekujejo praktični pomisleki ter potreba po uskladitvi fizičnega in estetskega oblikovanja ure z dimenzijami, kar je glavna značilnost kolekcije. To je bil razlog za uvedbo enega najtanjših samodejnih mehanizmov, ki so ga proizvedli pri Panerai Manufacturing v Neuchâtelu, P.900, ki v debelino meri le 4,2 mm. Gre tudi za prvo avtomatsko uro Panerai tega premera, ki ima tridnevni prikaz datuma ter zalogo moči. Še večjo mehansko prefinjenost najdemo v kalibru P.4002, ki ga uporabljamo v časomeru Luminor Due GMT – 45 mm (PAM000964). Dvojni časovni pas z indikacijo rezerve moči na številčnici in 24-urni prikaz z indikatorjem am/pm so vgrajeni v mehanizem debeline le 4,8 mm. Nove ure Luminor Due so genetsko nagnjene k spremembam, opremljene z zamenljivimi paščki, ki jih krasi sistem Quick Release. Ure so tudi odporne do pritiska do treh barov (globina približno 30 metrov).