IGRIŠČE JE PRIPRAVLJENO, PORSCHE TUDI!

Michael Blesch je pripravljen. Ustanovitelj in oblikovalec igrišč Green Eagle Golf Courses stoji na 18. zelenici in usklajuje zaključne podrobnosti na četrto ponovitev Porsche European Open (5. – 7. junij) na Porsche Nord Course – prizorišču, ki je povzročilo precej razburjenja vse od premiere na evropski turneji leta 2017. Slednje na splošno velja za najtežje igrišče v Nemčiji, najdaljše na evropski turneji in enega od desetih najdaljših na svetu. “Zelena pošast”, kot jo je nekoč imenovala rock legenda Alice Cooper, je v zadnjih nekaj letih pridobila mednarodno skupino oboževalcev – in to ne samo zaradi neverjetne dolžine 7.057 metrov.

»Če se lahko spomnite različnih lukenj to pomeni, da gre za resnično odlično igrišče za golf. Tukaj je to res enostavno, kar je velik kompliment, « pravi na primer nosilec naslova Paul Casey, ko govori o Porsche Nord Course. Michael Blesch je navdušen nad vsemi komplimenti, ki dežujejo, saj so le ti nagrada za neumorna prizadevanja, ki so bila namenjena preoblikovanju ogromne pustinje v kraju Winsen / Luhe na pragu Hamburga.

Igrišča Green Eagle je sicer ustanovil leta 1997 skupaj s partnerjem Ralfom Lühmannom. Začeli so z južnim igriščem, severnega pa so nato dodali leta 2008. Igrišče, od leta 2018 znano kot Porsche Nord Course, predstavlja edinstveno in briljantno zasnovano golfsko igrišče, ki se odlično prilega peščeni pokrajini polni brina. Njegovi glavni aduti so predvsem njegova dolžina, številne vodne ovire, spektakularni razgledi, ki hkrati zajemajo številne luknje in Bleschova želja po oblikovanju, ki pojasnjuje, zakaj so stalne spremembe postale edina stalnica.