IGRAČKE ZA VELIKE “FANTE”

Če se malce poglobite v svet avtomobilov, boste hitro ugotovili, da vozila, ki na zunaj izgledajo moško in robustno, v vas vzbudijo neko skrito otroško obsedenost. To je najbolj opazno v čedalje hitreje rastočih skupnostih zbiralcev igračk, natančneje mini replik avtomobilov.

No, model na sliki, ki bo svojega lastnika našel na dražbi v Sothebyju, stvari popelje nekaj stopničk višje. Replika Fordovega legendarnega modela GT v velikosti 1/25 je bila izdelana iz dvo barvnega 18 karatnega zlata, ki je vlit v številne različne dele, ki vozilu dajejo izjemne detajle. No, če mislite, da gre zgolj za kup zlata, pa se motite, saj so vsi deli figure funkcionalni in premikajoči, kar pomeni, da se kolesa vrtijo, vrata oa odpirajo in zapirajo.

Po besedah odgovornih pri Sothebyju je bil avtomobilček last potomke Henryja Forda, človeka, ki je ustanovil to avtomobilsko dinastijo, s tem pa znatno pomaga tudi avtomobilski industriji kot celoti. Sicer prodajalci niso izdali točnega imena nekdanjega lastnika, lahko pa smo prepričani, da gre za osebo, ki je imela v podjetju velik delež, saj gre za resnično drag model. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi za vozilo na dražbi kupec lahko odštel tudi do 55.000 $. Ni kaj, zajeten kupček denarja za … igračo?

Več fotografij in samo dražbo pa si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.