IDEALNA ZMAGA GLEDE NA SITUACIJO

Tony Finau (-17) je presenetil množico in zmagal na 3M Open 2022. To je njegova tretja zmaga na PGA Touru, po tem, ko je dan začel s petimi udarci za vodilnim po 54 jamicah Scottom Piercyjem. Toda ko je Piercy klonil, je Finau nadaljeval s svojo odlično igro in končno izkoristil nekaj svojih številnih priložnosti za “birdije”. Nastreljal je 67, rezultat, ki je sledil 65 v tretjem krogu in končal tri udarce pred Sungjae Imom in Emilianom Grillom.

Zdelo se je, da ima Piercy ves teden nadzor nad tekmovanjem, saj je tudi zadnji krog začel s štirimi udarci prednosti. Scott je bil vedno znan kot vrhunski strelec, vendar je le redkokdaj uspel bližanje spraviti na enako raven. Točno to se je zgodilo ta konec tedna v Minnesoti, a v nedeljo ni mogel zaključiti tega, kar je začel. Turnir je lahko izgubil le in samo sam in točno to je storil, saj je nastreljal 5-nad 76 in končal T4 pri -13.

Trenutno je PGA Tour pod večjim drobnogledom kot kdajkoli prej in nenadoma se sooča s konkurenco lige nadobudnežev, ki z veseljem porabi neverjetne vsote denarja, da bi svoj projekt zaživeli. V tem kontekstu je Finau nedvomno idealen zmagovalec z vidika vznemirjenja in javne podobe. Tudi dramatična vrnitev ni škodila.

Nekateri drugi igralci, ki so imeli pomembne tedne, zajemajo Jamesa Hahna in Toma Hogea, ki sta skupaj s Piercyjem končala T4; Angleža Danny Willett in Callum Tarren sta končala T7 pri -10 skupaj z Greysonom Siggom in izboljšala svoj položaj proti končnici pokala FedEx. Dva višje uvrščena igralca na tem področju, Davis Riley in Sahith Theegala, sta zgrešila rez.

Naslednji teden se turneja PGA odpravlja v Detroit na Rocket Mortgage Classic. Medtem ko bo veliko najboljših igralcev še naprej počivalo pred končnico pokala FedEx, je na igrišču nekaj močnih igralcev in mnogi si želijo zagotoviti svoj status za naslednjo sezono. Nekateri izmed najboljših igralcev v tej skupini so Patrick Cantlay, Tony Finau, Max Homa, Cameron Young in Will Zalatoris.