IDEALNA MEŠANICA LEPOTE IN NATANČNOSTI

Trenutni trendi, zajeti preko strokovnega znanja o izdelavi ur in nakita prednikov in predhodnikov …. ko se zbližajo vsi kodeksi estetske odličnosti, se popolnost umakne čustvom. V tem duhu kolekcija L’Heure du Diamant povzema bogastvo umetniške obrti, ki jo gojijo v Chopardu, od rokodelcev do mojstrskih urarjev in draguljarjev. Kolekcija je na novo interpretirana v seriji ur v obliki blazine, oblikovanih iz etičnega 18-karatnega belega ali rožnatega zlata ter okrašenih z dragocenim rožnatim zlatom, številčnico iz lapis lazulija ali malahita in obrobljena z diamanti. Te kreacije vključujejo legendarno zlato zapestnico s teksturo drevesnega lubja, ki je izdelana in oblikovana z lastno tehniko in bije v ritmu samodejnega gibanja Chopard 09.01-C.

Naravna klasika

Z L’Heure du Diamant se vsi elementi, ki prispevajo k virtuozni konstrukciji umetniškega dela, približajo popolnosti. Chopard znova dokazuje to obsežno moč z nakitno uro s sodobnimi linijami in proporci, ki pričajo o izjemni vitalnosti hišnih delavnic. Ohišje v obliki blazine z ukrivljenimi stranicami daje tej novi kreaciji nesporen občutek veličastnosti, ki v kombinaciji z edinstvenim paščkom s teksturo lubja oživlja neponovljivega duha glamurja iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, hkrati pa ga trdno vključuje v sodobne estetske kode.

Svetleča druščina draguljev

Absolutna čistost diamanta je veličastno poudarjena s simbolično kronsko tehniko, ki povzdigne lepoto vsakega od draguljev, tako da dovoli svetlobi, da sije skozenj. Ta pas diamantov, ki obkroža ohišje, osvetli številčnico, izdelano iz rožnatega zlata, modrega lapis lazulija ali lisasto zelenega malahita, okrašeno z 12 diamantnimi urnimi markerji. Uporaba teh trdih kamnov, ki jo je začel Chopard v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, zagotavlja izredno živ mineralni odmev diamantnega plašča, ki krasi uro.

Urarska in nakitna dediščina

Ta ura, ki jo poganja samodejno mehansko gibanje Chopard 09.01-C, v celoti proizvedeno s strani Chopardovih urarjev in njegova 42-urna rezerva moči, pričata o komplementarnih spretnostih, ki jih v svojih delavnicah goji urarski velikan. Nakitne ure so sicer desetletja dolga posebnost družine Scheufele, ki je trenutno na čelu Choparda. Idealna mešanica lepote in natančnosti, kolekcija L’Heure du Diamant žanje prednosti te tehnične virtuoznosti, posvečene impresivni umetniški modernosti.

Več informacij o časomerih in nakupu lahko najdete v trgovinah Slowatch oziroma na KLIK.