I7 XDRIVE60 NA ČELU KOLONE NOVE SERIJE 7

BMW s svojo novo serijo 7 vodi luksuzni segment v novo dobo in razkriva svoj prvi popolnoma električni i7 xDrive60. Luksuzna limuzina jasno dokazuje, kako ekskluzivna vozniška izkušnja ob elementu dobrega počutja v vozilu na novo interpretirata zavezanost k trajnosti. Za progresivno zasnovo nove serije 7 so značilne inovacije, ki neposredno izboljšujejo uporabniško izkušnjo, ter široka povezljivost in trajnost, ki določata standarde novega modela 7. Na ta način je bil novi BMW serije 7 zasnovan tako, da ustreza potrebam voznikov, ki so predani odgovornemu soočanju z izzivi.

TRIJE MODELI, VKLJUČNO S PRVIM POVSEM ELEKTRIČNIM

Prvič v svoji zgodovini je BMW serije 7 zdaj na voljo v popolnoma električni različici. Z dvema visoko učinkovitima elektromotorjema s skupno močjo 536 konjskih moči i7 xDrive60 tiho skoči od 0 do 100 v približno 4,5 sekunde, medtem ko ponuja ocenjen doseg do 480 brez emisijskih kilometrov. Drugega člana družine, BMW 740i za leto 2023, poganja temeljito nadgrajena različica legendarnega 3-litrskega šestvaljnega motorja TwinPower Turbo B58. Novi šestvaljnik Millerjevega cikla, ki se zdaj imenuje B58TU2, ponuja preoblikovane sesalne odprtine in zgorevalne komore, elektronsko krmiljeno spremenljivo upravljanje odmične gredi VANOS in 48-voltno blago hibridno tehnologijo. Vse to prispeva k tipičnemu rezultatu BMW, več moči, nižje emisije. Še zadnji model v liniji, 760i xDrive, združuje neizprosno moč 4,4-litrskega TwinPower Turbo V8 z inteligentnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive. Novi V8 si je sposodil tehnologijo BMW Motorsport in tako ponuja nov izpušni kolektor, zunanje hlajenje olja in dodatno razvito turbinsko polnjenje. Tudi V8 je bil deležen 48 V blago hibride tehnologije, z električnim motorjem, ki je vgrajen v novi osemstopenjski menjalnik Steptronic Sport pa prinaša dvojne prednosti optimiziranega odziva in prenosa moči pri pospeševanju ter večjo učinkovitost zaradi prilagodljive rekuperacije.

ZUNANJI DIZAJN

Ekspresivne oblikovne značilnosti, ustvarjene za zunanjost novega BMW serije 7, pristno odražajo njegovo mesto na vrhu luksuznega razreda BMW in obljubljajo izjemno izkušnjo v vozilu. Navpično izstopajoči sprednji del s kombinacijo opcijske osvetljene ledvične maske BMW in dvodelnih deljenih žarometov daje novi seriji 7 močno in značilno prisotnost – zasnova sprednjega dela, razvita posebej za vodilne modele BMW, omogoča jasno razlikovanje od drugih modelov znamke. Na novo interpretirana sta bila tudi dvojna okrogla žarometa in BMW ledvična maska, medtem ko so svetlobne funkcije zdaj razdeljene na dve ločeni področji, pri čemer zgornji elementi delujejo kot vidnejša žariščna točka, še posebej, če so poudarjene z dodatnimi detajli kristalov Swarovski. To daje sprednjemu delu novega BMW serije 7 progresiven in nepozaben videz.

ZNOTRAJ LUKSUZNE SERIJE 7

BMW v svoji novi seriji 7 predstavlja napredno razkošje. Skrbno kurirana izbira materialov, precizna izdelava najvišje stopnje in jasno strukturirana, minimalistična notranjost podpirajo ekskluzivno izkušnjo v vozilu tako za voznika kot za potnike. V notranjosti nove serije 7 se veliko prostora sreča z inovativnimi funkcijami opreme in pametnim prepletanjem visokotehnoloških rešitev za upravljanje, povezljivosti, pomoči vozniku ter »informacijsko-zabavnih« in digitalizacijskih rešitev. A to še ni vse. Tu je še umetelno eleganten izbor materialov, ki pritegnejo domišljijo tako z videzom kot s taktilno privlačnostjo. Nova izbirna možnost je tako uporaba izvrstnega kašmirja za del sedežnih površin, kjer se mehek in prijetno topel občutek tega razkošno prefinjenega naravnega materiala združuje s standardnimi steklenimi aplikacijami za izbrane komande, izbirnim finim lesom z odprtimi porami notranjega okrasja in pokrovi zvočnikov iz nerjavnega jekla za ustvarjanje razkošnega občutka dobrega počutja.

PREMAGUJTE RAZDALJE

Širok izbor standardnih in izbirnih kombinacij koles in pnevmatik, katerih učinkovitost je bila optimizirana v različnih razpoložljivih velikostih, daje strankam veliko možnosti pri oblikovanju svojega vozila z le omejenim vplivom na doseg. Impresivne lastnosti avtomobila na dolge razdalje so tudi posledica odlične gostote energije visokonapetostne baterije z višino celice le 4,3 palca, ki se nahaja nizko v dnu vozila in zagotavlja 101,7 kWh uporabne energije. Tehnologija toplotne črpalke, uporabljena v integriranem sistemu ogrevanja in hlajenja za kabino in pogonski sistem, prav tako pomaga povečati učinkovitost, enako kot prilagodljiva ali individualno nastavljiva funkcija rekuperacije. Visokonapetostna baterija se ogreva z namenskim električnim pretočnim grelnikom moči 5,5 kW, kombinirana polnilna enota v BMW i7 xDrive60 pa omogoča polnjenje z izmeničnim tokom do 11 kW, medtem ko je moč enosmernega toka vgrajena s hitrostjo do 195 kW. To pomeni, da se lahko doseg med postankom sredi vožnje na polnilni postaji z visoko močjo razširi za skoraj 130 km v samo desetih minutah.

OBLIKOVANJE VOZNIŠKE KABINE IN UKRIVLJEN ZASLON

Za znamko tipična zasnova pilotske kabine, ki je osredotočena na voznika, je bila v novem BMW serije 7 na novo interpretirana v progresivnem slogu. Digitalizacija omogoča precejšnje zmanjšanje števila gumbov, stikal in komand, standardna specifikacija pa po novem vključuje notranjo okrasno letvico za armaturno ploščo v črni barvi Fineline s kovinskimi vložki na modelih 740i in 760i xDrive ter Mirror Oak High Gloss na i7 xDrive60. Ti elementi zagotavljajo eleganten oder za popolnoma digitalno skupino zaslonov, sestavljeno iz 12,3-palčnega informacijskega zaslona za volanom in 14,9-palčnega zaslona za upravljanje. Zasloni so razporejeni pod skupno stekleno površino in so ergonomsko usmerjeni proti vozniku, zaradi česar je že tako intuitivno upravljanje na dotik še bolj preprosto.

CRYSTALLINE INTERACTION BAR

Novosti pa se tu še ne ustavijo, saj v novi seriji 7 kot nov element nadzora/upravljanja in oblikovanja svoj debi doživlja tudi BMW Interaction Bar. Ta funkcionalna enota, ki se ponaša s kristalno strukturo površine z dramatično osvetlitvijo ozadja, se razteza po celotni širini armaturne plošče in vse do obloge vratne plošče. Ta element v sebi skriva na dotik občutljive nadzorne sisteme za nastavitev prezračevanja in klimatske naprave, vklop varnostnih luči in odpiranje prednjega predala. Svetlobna zasnova BMW Interaction Bar izhaja iz barvne palete izbrane nastavitve My Mode, uporabnik pa jo po želji lahko nastavi po svoje.

Ste pripravljeni na odkrivanje novih sfer in obzorij?