HIPNA NOVA KAPLJICA CHANEL N°5 L’EAU V OMEJENI IZDAJI

Vse od legendarne Marilyn Monroe do umetniške ikone Andyja Warhola in še mnogih drugih znanih osebnosti so se tako ali drugače povezali z ikono francoske znamke Chanel, ki je kot produkt eden najbolj prepoznavnih svetih gralov hiše stvariteljice Gabrielle Chanel. Še kako me je presenetilo odkrivanje številnih produktov in originalov, ki smo jih lahko od blizu spoznali tudi na zadnji razstavi v muzeju Victoria & Albert v Londonu. Po legendi o nastanku je Mademoiselle Chanel izbrala vzorec številka 5, ki ji ga je pripravil parfumer Ernest Beaux v daljnem letu 1921. Do danes je znamenita petica svojo pojavnost ohranila takšno, kot smo jo poznali več kot 100 let in jo občudovali, tudi v nadvse dinamični VR predstavitvi, kjer sem se v stanovanju Gabrielle Chanel srečal s samo ustanoviteljico, ki mi je v računalniški predelavi jasno predstavila svoj pogled na svet dišav in to legendarno ikonično edinstveno stekleničko.

Ikonična hišna esenca se je tako močno vtisnila v naše spomine, da že njena prisotnost prikliče nasmeh, potovanje, ljubljeno osebo ali čustvo. Chanel N°5 je daljnosežen mozaik, ki presega minevanje in ohranja eterično lahkotnost možnosti v svoji dišavni sledi. To je obljuba, ki je bila dana že enkrat leta 2016, ko se je rodila različica N°5 L’Eau, ikonična, na novo očarljiva dišava s cvetlično svežino in duhom brez primere. Kot aktiven vir energije, lahkoten in pregleden, a z dovolj resnosti, da se lahko zasidra in ostane v trenutku. To je impulzivna, sijoča kapljica, katere bleščeči žarki citrusov se vzpenjajo v nebo, povzdignjeni z aldehidi. Sledi cvetlični vrtinec jasmina, vrtnice in ylang-ylanga, na koncu pa dinamični vetiver in cedra.

To je dišava, ki zasvoji kot črta življenja, preprosta v svoji prefinjenosti in zmožna uresničiti najbolj divje sanje. Tekoča in živahna kapljica, ki gre proti toku in v sebi skriva vsa čustva na svetu. Z njo smo lahko vse, brezskrbni, veseli, duhoviti, skrivnostni, pogumni, željni in prijazni. Ta cvetlična dišava lahko izpolni trenutne potrebe in sprosti čustva, potrebna za doživetje trenutka v nekaj sekundah, v hipu. Je naše olfaktorno oblačilo, primerno za vsako priložnost in vsako čustvo. Vedno je pripravljena, zato ste lahko, kdor želite in kadar želite. Pogumno in popolnoma svobodno.

DIŠAVA, KI ZASVOJI KOT ČRTA ŽIVLJENJA

Ujeti nešteto moči te čudežne dišave pomeni ustvariti nepričakovano. Prvič v zgodovini hiše Chanel je dišava N°5 L’Eau za seboj pustila svojo zgodovinsko stekleničko. Močna esenca nosi drugo stekleno kožo, ki uteleša skrivnostno alkimijo med močjo in krhkostjo, ki je potrebna za ujetje minevajočega časa in njegovo kroženje, preden izgine. Kapljica življenja, ki se z milostjo naseli v tej minljivi novi vitrini. Samo za trenutek, samo dokler traja ta omejena izdaja. Treba jo je zagrabiti, nujno, preden se veter spremeni, preden se razprši in izgine. Da bi končno moč sedanjosti lahko zadržali v eni sami kapljici, v dlani. Zaobljena in eterična oblika in struktura te zbirateljske stekleničke je obljuba življenja. Je majhna, ovalna in prozorna ter spominja na kamenček. Ali pa kot snop svetlobe, ujet v osupljivo preprostost. To je steklenička, zasnovana tako, da se v njej zasidra občutek naravne življenjske sile. Moč diha življenja, oblečenega v steklo, nas popelje v novo, vzvišeno, povečano razsežnost, ki prekipeva od navdušujoče energije. Steklenička, tako kot njen vonj, izraža nujnost življenja.

STEKLENIČKA, TAKO KOT NJEN VONJ, SPOROČA NUJNOST ŽIVLJENJA.

Je predmet, ki ga lahko vzamemo s seboj povsod. S tem, ko jo imamo s seboj, nam zleze pod kožo in postane najgloblje bistvo jaza. S tem, ko ve, kdo smo, zajame vsako zadnje gibanje naše duše, kapljico za kapljico. Sliši in sledi našemu srčnemu utripu ter nas vodi k nenehnemu preoblikovanju v nov jaz, vsak dan. Je kot svetilka, ki osvetljuje nekaj v nas. Je skrivnost, ki naj bi jo delili. Steklenička je ravnovesje, ki ne more obstati sama, kot sredinec med nami. Pripravljena je skakati iz roke v roko in iz življenja v življenje v električnem plesu, kot visokonapetostni vod, ki nas povezuje med seboj, tako da smo skupaj vedno pripravljeni doživeti življenje v polnosti. Vsi potrebujemo kapljico, kapljico N°5 L’Eau.