HIPERURARSTVO. STE PRIPRAVLJENI?

Iskanje navdiha na najbolj nepričakovanih mestih je zapisano v DNK Rogerja Dubuisa. To pa je tudi razlog, zakaj se je urarska hiša odločila za sodelovanje z znamko URBAN ART TRIBE, svetovno znanimi umetniki na področju urbane kulture, ki si z urarjem delijo skupne vrednote kršenja pravil, radikalnega strokovnega znanja in vsakodnevne obsedenosti z oblikovanjem prihodnosti. In dr. Woo, priznani tetover in kršitelj pravil v svoji stroki, je prvi od treh prijateljev hiše, ki se je lotil novega ustvarjalnega izziva – preoblikovanja legendarnega modela Excalibur Monotourbillon.

Ob spoznanju, da je bila zvezda za dr. Wooja enako pomemben simbol kot za urarsko hišo, je ta postala vodilna sila v celotnem sodelovanju. V svoji ponovni interpretaciji je tako dr. Woo astralni podpis Excalibur Monotourbillona v duhu vesolja izbral kot svojo lansirno ploščo. V viziji vesoljske rakete, ki kar naprej potiska meje mogočega, zvezdni kraki predstavljajo njeno potovanje skozi čas. A to še ni vse. Predstavlja razvoj tega umetniškega dela in različne poti, ki so jih ubrali partnerji, posebna povezava s prostorom pa je vodila številne druge vidike oblikovanja dr. Wooja. Kot vodnik skozi vse življenje geometrijske kode in planeti, ki se nahajajo na številčnici, predstavljajo njegov mentalni kozmični zemljevid. Iz svojega sveta pa umetnik prinaša tudi druge minimalistične grafične simbole, luno kot vir energije, trikotnike, ki se odbijajo od tal, in polne kroge, ki predstavljajo neskončne povezave, ki jih v sebi skrivamo vsi. S tem, ko oblike postavi drugo poleg druge, si dr. Woo zamišlja nov jezik, ki je odprt za tolmačenje.

Dejansko pa globoka in podrobna zasnova razkrije več plasti in skrivnosti vsakič, ko jo pogledamo. Pajek je za dr. Wooja ena takih podrobnosti, saj simbolizira moč in zaščito. Motiv pajka je sicer tokrat premaknjen na nov položaj na številčnici vsake od osmih časomerov omejene izdaje, zaradi česar je vsak od njih edinstvena kreacija. Drugi detajli, v katerih lahko uživa le kupec, vključujejo vzorec časovnega popotnika na hrbtni strani ohišja, ki omogoča globljo povezavo med to izjemno uro in njenim srečnim lastnikom.

Rokodelske sposobnosti, ki se nikoli niso izogibale izzivu, pa so bile dvignjene na nove višine, ki so bile zahtevane za izpopolnitev umetnikovih želja – še posebej izstopa posebna obdelava zlata in njegova združitev s safirnim kristalom. Še več, ultrafine linije so bile lasersko vgravirane neposredno na črno PVD-ploščo pod gibanjem, kar razkriva umetnikov kozmični dizajn. Podoben postopek je bil uporabljen tudi na hrbtni strani ohišja 18K EON GOLDTM, ki nudi prostor umetnikovi ročno narisani dekoraciji.

Za konec pa je, glede na to, da nobena podrobnost ne ostane prepuščena naključju, izjemen reliefni pas, okrašen s svetimi simboli dr. Wooja, zahteval premikanje meja. Tako so urarski mojstri uporabili svoje tehnično mojstrstvo in na črno telečje usnje z vročim žigosanjem vgravirali zelo fino detajlno obliko.

42 mm Ura Excalibur Dr. Woo Monotourbillon, ki navdušuje ustvarjalne ume po celem svetu, je dokaz, da Roger Dubuis je in vedno bo najbolj vznemirljiv način za doživetje Hyper Horology, saj ta ikonična ura Excalibur, izdelana za moderni čas, nadaljuje svoj epski vzpon.