GUCCI, VEČ KOT LE MODNA ZNAMKA

Gucci bo pozneje ta mesec odprl svojo novo restavracijo Osteria da Massimo Bottura v Seulu. To je četrta globalna lokacija restavracije in tretja lokacija zunaj Italije za Beverly Hillsom v Kaliforniji in Tokiom na Japonskem.

Sodobna restavracija spada pod okrilje Gucci Osteria in ponuja kulinarično izkušnjo, ki govori o tradicionalni italijanski kuhinji z pridihom južnokorejske palete. Cilj menija je združiti italijansko in korejsko kulturo, vključno z jedmi, kot sta Seulski vrt in Poletje na Jadranu, hkrati pa ta vsebuje tudi svoje značilne jedi Emilia Burger in Tortelline s kremo Parmigiano Reggiano. Jedilnik so razvili mednarodno priznani kuhar Massimo Bottura, Karime Lopez – izvršni kuhar Gucci Osteria Firence, izvršni kuhar v Seulu Hyungkyu in glavni kuhar David Cardellini.

Chef Massimo pojasnjuje: »Vsako od lokacij Gucci Osterie po vsem svetu povezuje nevidna nit: tista, ki prepleta italijansko hrano s hrano in proizvodi drugih odličnih svetovnih kuhinj. Koreja – tako kot Italija – sprejema svojo hrano kot del svoje kulture in tako sem navdušen, da lahko vse pozdravim v naši postojanki v Seulu.

Notranjost ima podobno estetiko kot Gucci Osteria Tokyo, vključno s stropnimi lučmi, parketom in barvitim marmornim mozaikom terase. Poleg tega je zasebna jedilnica, ki sprejme do osem gostov, skrita za vitražnimi vrati. Prostor, ki se imenuje Soba ogledal, vsebuje starinska stenska ogledala, ki ustvarjajo pristno okolje za ekskluzivno izkušnjo.