GUCCI V VAŠEM DOMU, GUCCI V VAŠEM VSAKDANU

Pod vodstvom Guccijevega kreativnega direktorja Alessandra Micheleja je nastala nova linija notranje opreme Gucci Decor, namenjena zbujanju vašega notranjega romantika. Odkar se je leta 2002 prvič pridružil podjetju Gucci, je Michele v svoje izdelke vedno znal vnesti sodobnost in romantiko tradicionalnih slogov, nova kolekcija izredno domiselnih kosov pa ni nič drugačna in vsebuje vse od blazin do jedilnega pribora.

Michele izraža to estetiko skozi številne izdelke, ki so značilni za Guccijevo zgodovino, med tem ko številni elementi oblikovanja – na primer drzne kombinacije barv, vzorci in uporaba cvetlic – na plano priklicujejo Guccijev ikonični katalog privlačnih kosov iz preteklosti. Zbirka je znak ekscentričnosti in uporabnika poziva k svobodni prilagoditvi, ker pa je v celoti izdelana v Italiji, zbirka slavi tudi italijansko umetnost.

Ene izmed številnih gradnikov v zbirki so številne odeje, prešite odeje in blazine, katerih zvezde so narejene iz volne, kašmirja in svile. Pravokotne blazine sestavljajo žakardova žametna podlaga z vzorcem GG Daisy in kontrastni zadnji del iz tartanske volne, črni rese na vogalih in črne vrvice. Če se osredotočate na pohištvo, kolekcija ponuja oblazinjene naslanjače in naslone za noge z motivi cvetlic. Posrebreni jedilni pribor z motivom levje glave in značilno čebelo Gucci dopolnjuje krožnike in sklede, ki so prav tako del zbirke.

Gucci Decor je na voljo v glavnih trgovinah Gucci in Gucci butikih, na spletnem mestu gucci.com in v izbranih specializiranih trgovinah.