GOVORICE O RYDERJEVEM POKALU VSE GLASNEJŠE

Po spletu krožijo govorice, da je več držav izrazilo zanimanje za gostovanje Ryderjevega pokala leta 2031. Slednjega bo v Evropi leta 2023 gostil Rim, štiri leta kasneje, ob 100. obletnici dogodka, pa bo mesto gostitelja pripadlo irskemu Adare Manor. Prizorišče za leto 2031 še ni objavljeno, čedalje glasnejša pa so namigovanja in ugibanja, katera država bi lahko sprejela organizacijo, zato smo za vas pripravili nekaj zanimivih igrišč in resortov, ki bi se lahko potegovali za ta prestižen naziv.

Wales – Celtic Manor

Celtic Manor

Celtic Manor

Celtic Manor je leta 2010 gostil deževen Ryder Cup na igrišču, ki je bilo posebej zasnovano za to tekmovanje. Gre za neverjetno prizorišče, na katerega bi se rad vrnil marsikateri golfist. Leta 2010 je bil glavni zvezdnik Graeme McDowell, ki je uspel odščipniti pomembno in celo odločilno točko Hunterju Mahanu.

Anglija – The Belfry

The Beelfry

The Beelfry

Gre za prizorišče, ki je tekmovanje organiziralo že v letih 1985, 1989, 1993 in 2002 takrat postalo evropski dom za Ryderjev pokal. Le to prinaša neštete spomine, vključno z zmagovalnim udarcem Sama Torrancea leta ’85 in vrhunskim bližanjem Paula McGinleyja iz leta 2002, ki je kasnejšo zmago proslavil s potopom v jezeru.

Druga možna prizorišča: Wentworth, London Club, Walton Heath

Škotska – Gleneagles

Gleneagles

Gleneagles

Gleneagles je bil fantastičen gostitelj že leta 2014, ko je Jamie Donaldson zagotovil zmago Evropejcem. Takrat se je prvič po 41 letih zgodilo, da se je tekmovanje vrnilo na Škotsko – zadnjič je Ryderjev pokal tam potekal leta 1973. Gleneagles je leta 2019 gostil tudi Solheimov pokal, na katerem je po zaslugi izjemne Suzann Pettersen prav tako zmagala evropska ekipa.

Druga možna prizorišča: St Andrews, Carnoustie, Muirfield

Francija – Le Golf National

Le Golf National

Le Golf National

Le Golf National je v letu 2018 gostil enega najbolj nepozabnih pokalov Ryder vseh časov, največji “prvi tee” stadion pa je gostil več kot 6.500 navijačev. Igrišče se izjemno prilega pomembnosti tekmovanja, ne manjka pa niti vode in posledično zanimvosti.

Druga možna prizorišča: Les Bordes

Severna Irska – Royal Portrush

Royal Portrush

Royal Portrush

Rory McIlroy, Darren Clarke in Graeme McDowell so že večkrat poskrbeli, da je bil pokal Ryder precej bolj zanimiv, zato se zdi prav, da se dogodek nekega dne odpravi na Severno Irsko. Kapetan G-Mac v Portrushu leta 2031? To bi bilo neverjetno. Portrush je seveda prvič po letu 1951 gostil Open 2019, dogodek pa se je izkazal za izjemnega.

Druga možna prizorišča: Royal County Down