GOLFSKI NASVETI: WEBB SIMPSON

Webb Simpson veliko igra golf z vsakodnevnimi golfisti na profesionalno-amaterskih turnirjih. Na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju največja napaka, ki jo amaterji rutinsko počnejo, Simpson z odgovorom ne okleva. “Uporabljajo pretežke palice,” pravi. “Ne gre za to, da so šibki, ampak večina nima ustrezno razvitih mišic za igro golfa, da bi lahko upravljali s palicami, ki jih uporabljajo.”

Ljudje v podjetju Cobra Golfu se strinjajo. Inženirji Cobra Golf so pri izvedbi nekaj testov, ki so bili pomembni pri oblikovanju najnovejših lahkih palic ugotovili, da so igralci z zmanjšanjem teže grafitne gredi s 60 na 55 gramov hitreje zavihteli palice, kar je povečalo razdaljo udarca za približno dva metra. Poleg lažjih palic je Simpson naklonjen vsakodnevnim igralcem, ki uporabljajo večje glave.

“Vidim veliko igralcev s srednjim do visokim handicapom, ki uporabljajo palice z zelo majhno glavo,” pravi. “Zavedati se morajo, da bodo zgrešili veliko več strelov od tistih, ki udarijo močneje in bolj konkretno. Mislim, že sam velikokrat grešim. “