GOLF SWING

Golf swing je pri golfistih še vedno velika neznanka, kako funkcionirajo stvari, kot so rotacija, nalaganje, Kako začeti zamah, o čem razmišljati. V tej šoli golfa vam bom poskusil predstaviti nekaj najbolj enostavnih prijemov.

POZICIJA TELESA:

Vedno se postavimo v naravni položaj. Telo naj bo sproščeno, sproščena ramena in roke, rahlo smo nagnjeni naprej. Pri tem pazimo, da imamo težišče bolj na zadnjem delu stopla.

 

Zamah nazaj:

Pri zamahu nazaj pazimo, kako začnemo rotacijo telesa. Ta naj bo izključno s prsnim košem, trebuhom in boki nazaj. Pri tem pazimo, da je vrtenje v centru. Ena od pomembnih stvari je trikotnik, ki ga sestavljajo ramena in roke, pomembno je, da trikotnik potuje čim dlje časa povezan v zamah. Povezanost dosežemo tako, da boki, trebušne mišice, prsni kos, ramena in roke potujejo povezano v zamah.

NAROBE

PRAVILNO

Zamah navzdol: 

Pri zamahu navzdol je pomembno, da pozicijo, ki smo jo nastavili med levo roko in palico (kot 90 stopinj) zadržimo skozi žogo (takšen naj bi bil občutek), čeprav se nam bo glava palice spustila skozi žogo zaradi hitrosti in teže glave palice. Občutek, ko udarjamo, naj bi bil, da z rokami in zapestjem ne ustvarjamo ničesar pri zamahu navzdol. Pomembno je, da smo skozi cel udarec povezani in obračamo telo.

Zaključek

V zaključku je pomembno, da je desna rama usmerjena proti cilju in teža na levi peti.