GOLF KLUB PREMIUM PREDSTAVLJA: GOLF GRAD OTOČEC

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

Lahko rečemo, da je bila pretekla sezona 2022 na igrišču Golf Grad Otočec uspešna. Ustrezale so nam vremenske razmere, kljub zelo vročem poletju pa je bilo igrišče zeleno in v dobrem stanju. Uspešno smo izvedli 15 večjih turnirjev. Glede na to, da je bilo lansko leto še pod vplivom nevarnosti okužbe s koronavirusom, je bil obisk golfistov in drugih obiskovalcev kar velik.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču in v povezavi z njim?

Večjih novosti in del v 2023 na otoškem igrišču sicer ne načrtujemo; redno ga vzdržujemo in urejamo. Zelenice so na visokem kakovostnem nivoju in igrišče je vseskozi primerno tako za rekreativno igranje kot tudi za pomembnejše turnirje. Stanje igrišča je že v začetku sezone nad pričakovanji, saj je zelenica lepo prezimila. Morda imamo trenutno, v času zgodnje pomladi, celo najbolj zeleno igrišče v Sloveniji.

Novost letošnje sezone bo GPS sistem za avtomobilčke, ki nam bo omogočal učinkovitejše spremljanje voženj igralcev in tudi nadzorovanje stanja igrišča. Zmanjšala se bo nevarnost za zdrse avtomobilčkov, manjša pa bo tudi verjetnost uničevanja fairwayjev. Sistem prinaša ugodnosti tudi za igralce, saj jim bo dovoljena vožnja tudi takrat, ko bo igrišče bolj namočeno.

Poleg tega pa se bo letos na našem igrišču odvijala liga After Job 9. Gre za popoldanske turnirje, ki se bodo izvajali vsako sredo od 14.00 ure dalje. Turnirja se lahko udeleži vsak golfist, ki si želi rekreacije, sprostitve, veliko druženja ter dobre kulinarike.

S katerimi obstranskimi dejavnostmi privabljate goste, ki jih morda golf kot tak ne bi privabil na igrišče?

Otočec je že vrsto let pisan mozaik dogodivščin, ki jih ponujamo našim gostom in obiskovalcem. Na igrišču za začetnike, ki bi si želeli igrati golf, izvajamo raznovrstne individualne in skupinske tečaje, prav tako pa nudimo vodene oglede igrišča ter predstavitve golfske igre za skupine; ponujamo tudi različne oblike team buildinga. Oglede omogočamo tudi individualnim gostom. Privlačen naravni ambient veliko pripomore k temu, da mnogo mimoidočih ali namenskih gostov obišče tudi Devetnajstico, podeželsko hišo otoškega gradu.

Kako je s ponudbo hrane, pijače in nastanitev? Nameravate v prihodnosti več pozornosti nameniti celotni izkušnji?

V Devetnajstici, ki je tudi naša klubska hiša, se trudimo vsako leto nadgraditi in popestriti ponudbo. V skladu z dolenjsko tradicijo ponujamo obare in enolončnice ter raznovrstne sladice, ki jih izdelajo grajski slaščičarji. V načrtu imamo tudi manjše kulinarične dogodke in tematske večere. V neposredni bližini igrišča sta tudi dva hotela Term Krka, prvi med njimi, Hotel Šport, štirizvezdični hotel z več sobami, je namenjen gostom, ki prihajajo na turnirje, in večjim skupinam.

Hotel Grad Otočec na drugi strani ponuja posebno petzvezdično doživetje: namestitev v hotelu z grajskim sprejemom zaposlenih, večerjo v restavraciji, ki jo priporoča tudi Michelinov kulinarični vodnik in (po želji) vključeno igro na igrišču Golf Grad Otočec. Tri stvari torej, ki jih golfist potrebuje za nepozabno doživetje in pobeg od stresnega vsakdana.

Za golfiste, ki pridejo na dnevni obisk, smo pripravili atraktivno ponudbo Golf & kulinarika. Cena paketa je 88 EUR, vključuje pa igralnino na našem golf igrišču (18 igralnih polj) in kulinarično doživetje v Restavraciji Grad Otočec (3-hodni degustacijski meni).

Kakšno je po vaše trenutno stanje golfa v Sloveniji? Se število tujih igralcev in sama kakovost igre povečujeta?

Golf igrišča v Sloveniji predstavljajo pomemben potencial za razvoj kakovostnega butičnega turizma. Slovenija je poznana kot zelena dežela, temu primerno je tudi število naših igrišč, ki imajo dobre pogoje za dobro vzdrževanje. Kakovostna igrišča privabljajo golfiste iz mnogih držav; ti se nato tudi redno vračajo, saj verjamejo v to kakovost.

Kakšne so cene letnih, polletnih in dnevnih kart? Je možno na vašem igrišču uveljavljati popuste in ali imate sklenjene kakšne dogovore za ugodnosti iz naslova partnerskih kartic?

Igrišče Golf Grad Otočec ponuja različne vrste letnih kart. Njihove cene se začnejo pri 1.050 EUR. Karta za neomejeno igranje v sezoni in tudi izven nje stane 1.950 EUR. Na tem mestu je vredno omeniti, da je sezona na našem golf igrišču kar dolga; nekateri igrajo vse leto, če le dnevne vremenske razmere to dopuščajo. Popuste omogočamo seniorjem nad 60 let (10 % popust), gostom hotelov Term Krka (20 % popust) in mladini do 23. leta starosti (50 % popust). Člani GK Grad Otočec imajo 20 % popust na igralnino. Razne popuste na podlagi pogodb ali dogovorov omogočamo tudi članom partnerskih golf klubov. Z mnogimi med njimi smo že izpeljali »Teden kluba«, kjer so člani pod določenimi pogoji upravičeni tudi do 50 % popusta.

Ste v zadnjem času na igrišču opravili kakšne (fizične) spremembe ali pa te planirate v prihodnosti?

Na igrišču večjih sprememb nismo izvajali. Kot že omenjeno, pa je letošnja novost GPS sistem za avtomobilčke. V prihodnosti nameravamo igrišče še naprej vzdrževati čim bolj uspešno in ga postaviti na raven, ki bo omogočala dobro in gladko igro tudi na najvišjem nivoju.

Se lahko igralci novinci na vašem igrišču včlanijo v šolo golfa, na tečaje? Kako je z izposojo opreme?

Seveda, tudi na otoškem igrišču se izvaja tečaj Slovenija igra golf ter razni drugi individualni in skupinski tečaji, tudi šola golfa. Tečajniki si lahko opremo izposodijo pri nas, saj imamo dovolj veliko zalogo setov palic, vozičkov in vseh ostalih pripomočkov.

Za konec pa še sporočilo našim bralcem in slovenski golfski skupnosti?

Obeta se nam zanimiva sezona in upamo, da boste del naše zgodbe tudi vi. Na naši spletni strani www.golf-otocec.si in družbenih omrežjih lahko spremljate aktualne dogodke in novosti, ki prihajajo. Ekipa Golf Gradu Otočec vas lepo vabi v objem zelene dolenjske narave – na nepozabno doživetje.