GOLF JE VEČ KOT LE IGRA

Je doživetje, priložnost, ki združuje šport z naravo na način, ki ga ne more ponoviti noben drug šport. Pravila so morda povsod enaka, a nobeno igrišče ali jamica si nista enaka.

Ker se golf igra predvsem na prostem, je naravno okolje enako pomemben del igre kot udarci, ki igralce vodijo naprej. Z mislijo na naravo se Adidas osredotoča na nadaljevanje materialne revolucije, ki na prvo mesto postavlja športnike in planet. V tej luči se adidasova pot v svet brez plastike nadaljuje s predstavitvijo posebne kolekcije izdelkov adicross v sodelovanaju z Burning Cart Society, ki so »narejeni z naravo« (Made with Nature). Kolekcija Adidas x Burning Cart Society je eden od načinov, kako se Adidas povezuje z ekološkimi partnerji, kot je Burning Cart Society, da bi začel zapirati doslej neprekinjen krog. Ti novi kosi, izdelani v okviru serije adicross, so delno izdelani iz naravnih in obnovljivih materialov kot del Adidasovega prizadevanja za izločanje omejenih virov in pomoč pri odstranjevanju in posledično odpravljanju plastičnih odpadkov. Kolekcija Adidas x Burning Cart Society vsebuje pulover, kratko majico, polo in klobuček. Izdelki vključujejo podobo naravne ovire in enega samega cvetočega plevela, kar povzema idejo o tem, kako pomembno je, da se igra igra v sožitju z naravo. Ta osamljeni cvetoči plevel je upodobljen na vseh izdelkih in je simbol, ki igralce golfa poziva, naj se spomnijo na naravne lepote, ki jih ponuja vsako igrišče. Vsa oblačila v kolekciji vsebujejo najmanj 70 % naravnih in obnovljivih materialov ter bodo na voljo v nevtralnih in zemeljsko obarvanih tonih. Vsi izdelki bodo na voljo za moške in ženske, kot tudi v velikosti uniseks.

Shaun Madigan, globalni direktor oblačil pri Adidas Golf, je delil dodatne podrobnosti o sodelovanju: »Še naprej si prizadevamo za način uporabe materialov, ki zagotavlja, da oblikujemo izdelke v ravnovesju s planetom. Etika družbe Burning Cart Society, še posebej, kako kritično vlogo igra naravna krajina pri naših izkušnjah igralcev golfa, se je popolnoma ujemala z našim poslanstvom kot blagovno znamko in to kolekcijo, zato smo bili navdušeni nad sodelovanjem z njihovo ekipo pri oživljanju te posebne kolekcije.”

Christian Hafer, ustanovitelj podjetja Burning Cart Society, je o pomenu te kolekcije povedal: “Naše temeljno prepričanje pri Burning Cart Society je, da je treba golf igrati v njegovi najčistejši obliki, k temu pa zagotovo prispeva naravna pokrajina vsakega igrišča. Nekateri od naših najbolj nepozabnih trenutkov so se zgodili na igriščih za golf, zato je skrb za igro, ki jo imamo radi, pomembna. Vedeli smo, da ima Adidas podobno miselnost in pristop k načinu izdelave izdelkov, zato upamo, da lahko ta kolekcija, ki je narejena z naravo, navdihne igralce golfa po vsem svetu, da vedno cenijo in skrbijo za igrišča, na katerih igrajo.”

Kolekcija Adidas x Burning Cart Society je v omejenih količinah že na voljo na spletnih straneh adidas.com, burningcartsociety.com, v aplikaciji Adidas in pri izbranih maloprodajnih partnerjih po vsem svetu.