GOLF IGRIŠČE OTOČEC

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

Na igrišču Golf Grad Otočec smo si v pretekli sezoni prizadevali za še večjo prepoznavnost in pestre vsebine. Zadovoljni smo z odzivom obiskovalcev. Izvedli smo nekaj novih turnirjev, ki so bili zelo pozitivno sprejeti. Opažamo pa tudi vedno večji obisk tujih gostov.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču? S čim nameravate povečati število igralcev oz. jih privabiti čim več? Morda tudi z dejavnostmi ob golfu? Pripravljate kakšen večji golfski dogodek v sezoni?

Igralcem in obiskovalcem bomo ponudili zanimive dogodke in turnirje, ki jih bomo povezali s kulinarično ponudbo Gradu Otočec in najboljšimi okoliškimi ponudniki kulinaričnih specialitet. Z nadaljnjim vlaganjem v infrastrukturo na igrišču in v prenočitvene kapacitete na Otočcu želimo našim igralcem ponuditi čim boljšo izkušnjo.

Kako je bilo v pretekli sezoni s številom golfistov? Beležite njihov porast ali upad? Koliko je bilo tujih in domačih gostov?

Vsekakor je povečanje števila tujih gostov dober znak. Žal pa je stanje v slovenskem golfu drugačno in obisk domačih gostov iz različnih vzrokov upada.

Kakšne so cene letnih, polletnih in dnevnih kart za sezono 2018? Kakšne popuste je možno uveljavljati na vašem igrišču in ali imate sklenjene kakšne dogovore za ugodnosti iz naslova partnerskih kartic?

Cene letnih kart, z možnostjo igranja vse dni v letu, se gibljejo od 800 € dalje, medtem ko je cena dnevne karte 60 €. Igrišče Golf Grad Otočec uspešno sodeluje tudi z drugimi igrišči; omenimo naj skupno letno karto z igriščem Trnovo ali Mokrice. Obe letni karti sta dobro sprejeti med igralci in samo veselimo se lahko, da so igralci pripravljeni krožiti med igrišči. Na dnevne karte je možno dobiti tudi nekatere standardne popuste, npr. na ‘dan seniorjev’ ob ponedeljkih in ‘ladies day’ ob torkih, seveda pa imamo še nekatere druge ugodnosti, kot je ‘2 za 1’, in posebna ugodnost za skupino štirih igralcev.

Kakšne so možnosti nastanitve v okolici vašega igrišča? Imate v bližini sklenjene kakšne posebne dogovore glede tega?

Terme Krka imajo v neposredni bližini golf igrišča dva hotela, in sicer 5* Hotel Grad Otočec in 4* Hotel Šport. Cene nočitev z vključenim zajtrkom in igralno karto se gibljejo od 90 € in več na osebo na noč. Seveda pa lahko golfisti v bližini najdejo tudi druge nastanitve, kot so Šmarješke ali Dolenjske Toplice.

Ste v preteklem letu preuredili oz. obnovili svoje igrišče ali morda razmišljate o tovrstnih korakih v letošnjem letu ali v prihodnje?

Golf igrišče je živa stvar in zato kar vsako leto potrebuje kakšno preureditev. Tako bomo tudi letos naredili nekaj sprememb, predvsem na temo hitrosti igranja ter bogatenja golfske izkušnje na Otočcu. Zlasti začetniki bodo veseli nekaterih letošnjih aktivnosti, saj je naše igrišče ravno zanje eno izmed najzahtevnejših v Sloveniji.