GOLF IGRIŠČE MOKRICE

Pod srednjeveškim obzidjem Gradu Mokrice se sredi stoletnih grajskih gozdov na 47 hektarih razprostira igrišče za golf z 18 igralnimi polji. Svetovno znan arhitekt Donald Harradine je optimalno oblikoval eno najbolj razgibanih igrišč, ki je pravi izziv za izkušene igralce in začetnike. Peto polje (PAR 4) je med golfisti znano kot eno najbolj zahtevnih v tem delu Evrope. Igralna polja sledijo naravni konfiguraciji dolenjskih gričev in ponujajo prijeten pogled na razgibano gričevnato pokrajino. Urejena so med gozdovi, slikovitimi nasadi hrušk, prečkajo 200-letni angleški park in igralca preizkušajo z vrsto naravnih ovir, med katerimi je tudi jezero. Veličasten pogled na grad se odpre na 10. igralnem polju. Igra se konča pri Golf klubski hiši.

 

Obratovalni čas: 9.00 do 18.00, zaprto čez zimo

Oddaljenost od avtoceste: 0,5 km

Oddaljenost od najbližjega letališča: 30 km ( Zagreb)

Št. lukenj: 18

Par igrišča: 71

Dolžina igrišča: 5785 m ( Različno od udarjališča – več na spletni strani)

Najdaljše polje: 499 m iz pro teejev
Najkrajše polje: 105 m iz ženskih teejev

Ime igrišča: Golf igrišče Grad Mokrice

Naslov: Rajec 4

Direktor: Terme Čatež

Telefon: +386-7-574246

Email: golf@terme-catez.si

www.terme-catez.si

NEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ O IGRIŠČU

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

Pretekla golfska sezona na enem najlepših golf igrišč v Sloveniji – Golf igrišču Mokrice – je bila, kot je bilo pričakovati, na nivoju dolgoletnega povprečja.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču? S čim nameravate povečati število igralcev oz. jih privabiti čim več? Morda tudi z dejavnostmi ob golfu? Pripravljate kakšen večji golfski dogodek v sezoni?

Poleg vsakoletnih vzdrževalnih del z namenom optimalne priprave igrišča bomo letos golfiste razveselili z večjim številom golf avtomobilčkov. Razširili bomo ponudbo “golf paketov”, ki bodo zadovoljili široko paleto želja gostov, ki cenijo grajsko udobje, združeno s športnimi užitki. Organiziranih bo tudi več turnirjev.

Kako je bilo v pretekli sezoni s številom golfistov? Beležite njihov porast ali upad? Koliko je bilo tujih in domačih gostov?

Število golfistov ni odstopalo od dolgoletnega povprečja. Največ je slovenskih ljubiteljev golfa, ki jim sledijo golfisti iz Hrvaške.

Kakšne so cene letnih, polletnih in dnevnih kart za sezono 2018? Kakšne popuste je možno uveljavljati na vašem igrišču in ali imate sklenjene kakšne dogovore za ugodnosti iz naslova partnerskih kartic?

Cena letne karte je 790 € za člane in do 1.830 € za karte ‘unlimited’. Cena dnevne karte je 42 € med tednom in 52 € med vikendom. Popust je na voljo za Golf Fee Card, VIP Golf Card in DINERS ERSTE Card.

Kakšne so možnosti nastanitve v okolici vašega igrišča? Imate v bližini sklenjene kakšne posebne dogovore glede tega?

Igralna polja mokriškega golf igrišča so speljana okoli veličastnega srednjeveškega gradu Mokrice. Golfisti lahko proslavijo svoje uspehe v grajski restavraciji ter prenočijo v eni izmed grajskih soban oz. suit. Mokrice nudijo tudi namestitev v prijetno urejeni Depandansi**** ali neposredno na golf igrišču – v golf suitah***. Le streljaj od Mokric (pribl. 7 km) se nahaja vodilni slovenski termalno-turistični center Terme Čatež s pestro ponudbo namestitve (hoteli, apartmaji, kamp, mobilne hišice, Indijanska vas, Gusarski zaliv), z vodno ponudbo Termalne riviere, ki navdušuje vse generacije 365 dni v letu, z wellnessom, zdraviliščno ponudbo …

Ste v preteklem letu preuredili oz. obnovili svoje igrišče ali morda razmišljate o tovrstnih korakih v letošnjem letu ali v prihodnje?

Igrišče je in bo tudi v prihodnje redno vzdrževano, vse z namenom ohranjati in postopoma še bolj dvigovati kvaliteto naših storitev.