GOLF IGRIŠČE LIPICA

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

Preteklo sezono ocenjujemo kot zelo uspešno, saj smo presegli zastavljene cilje. Bolj kot samo število obiskovalcev nas veseli, da se zadovoljni igralci večkrat vračajo k nam in uživajo v lepotah kraške pokrajine, v katero je umeščeno naše igrišče.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču? S čim nameravate povečati število igralcev oz. jih privabiti čim več? Morda tudi z dejavnostmi ob golfu? Pripravljate kakšen večji golfski dogodek v sezoni?

Sezona bo ponovno pestro obarvana s turnirji, ligaškimi in pokalnimi tekmovanji, predstavitvami golfa, abc šolo golfa in klinikami. Z Golf klubom Lipica tesno sodelujemo in bomo letos naredili korak naprej v otroškem golfu, saj želimo to prelepo igro približati najmlajšim in njihovim staršem, starim staršem in sorodnikom. Večji golfski dogodek bomo že letos načrtovali za prihodnjo sezono, ko bosta naše igrišče in matični klub praznovala 30. obletnico delovanja.

Kako je bilo v pretekli sezoni s številom golfistov? Beležite njihov porast ali upad? Koliko je bilo tujih in domačih gostov?

Število golfistov v lanski sezoni je bilo malenkost pod 10.000, s to številko beležimo rast števila igralcev na našem igrišču. Prevladuje obisk domačih igralcev, tuji pa prihajajo iz sosednje Italije in Avstrije ter Finske in Nemčije. Veseli nas, da smo v lanskem letu sprejeli obiskovalce iz 23 držav in treh celin.

Kakšne so cene letnih, polletnih in dnevnih kart za sezono 2018? Kakšne popuste je možno uveljavljati na vašem igrišču in ali imate sklenjene kakšne dogovore za ugodnosti iz naslova partnerskih kartic?

Cena letne karte za člane Golf kluba Lipica, ki velja vse dni in omogoča igranje na vseh odprtih turnirjih, je v predprodaji znašala 990 €, v redni prodaji pa znaša 1.099 €. Cena letne karte za družinskega člana je 879 €. Razširjeni cenik letnih kart si lahko ogledate na https://bitly.com/#. Cena dnevne igralne karte za 9 lukenj od ponedeljka do petka znaša 29 €, med vikendi in prazniki pa 34 €. Cena dnevne igralne karte za 18 lukenj od ponedeljka do petka znaša 36 €, med vikendi in prazniki pa 46 €. Pri nakupu igralne karte nudimo članom Golf kluba Lipica 25 % popusta, seniorjem vsak ponedeljek 30 % popusta, na ‘lady day’ ob torkih pa 20 % popusta. S partnerskimi klubi imamo različne dogovore za 10- do 20-odstotni popust. Otrokom, starim do 10 let, v spremstvu staršev, ki kupijo igralno karto, nudimo brezplačno igranje. Otroci, stari od 11 do 18 let, imajo 50 % popusta. Študentje z veljavno študentsko izkaznico lahko koristijo 30 % popusta. V letošnjem letu imamo vzajemni popust z igriščem Golf Arboretum, ki imetnikom letne karte omogoča 25-odstotni popust pri nakupu igralne karte, razen na turnirjih. Imetniki Golf Diners kartice imajo pri nakupu igralne karte 10 % popusta, obenem pa lahko na našem igrišču koristijo nagradni kupon iz t. i. ‘Golf knjige prihrankov’.

Kakšne so možnosti nastanitve v okolici vašega igrišča? Imate v bližini sklenjene kakšne posebne dogovore glede tega?

V neposredni bližini golfskega igrišča se nahaja hotel Maestoso, ki je kategoriziran s štirimi zvezdicami in nudi veliko udobja našim gostom. Igralcem, ki prebivajo v hotelu Maestoso, nudimo na našem igrišču 20 % popusta pri nakupu igralne karte. Golf igrišče in hotel sta vključena v projekt Fairway 2 hotel, ki omogoča igranje golfa in nočitev s kuponom po sistemu ‘dva za ena’.

Ste v preteklem letu preuredili oz. obnovili svoje igrišče ali morda razmišljate o tovrstnih korakih v letošnjem letu ali v prihodnje?

V preteklem letu smo preuredili peščene ovire, letos pa je naš cilj, da postopoma preuredimo udarjališča na luknjah 2, 5, 7, 8 in 9. Našim obiskovalcem želimo omogočiti čim bolj pestro igro, zato bomo poskusno uredili dodatno moško in žensko udarjališče na luknji 8. V prihodnje si najbolj želimo dodatnih devet lukenj, kar bi lipiško golfsko igrišče povzdignilo v eno najlepših igrišč, ki bi kot tako dobilo svoje mesto na širšem golfskem zemljevidu.