GOLF IGRIŠČE AMON

Olimje se nahaja v slikoviti pokrajini ob reki Sotli. Pokrajina reke Sotle v sebi skriva nepozabne lepote neokrnjene narave. Gozdovi, vinogradi, šumeči potoki in žvrgoleče ptice pričarajo mir v naravo. Simbol te lepote predstavlja golfišče z devetimi luknjami. Sprehod med peščenimi in vodnimi virami v popolni harmoniji z naravo, je za golfista pravi izziv. Tako se na prijeten in neubranljiv način preizkuša sam s seboj, predan golfu, zapeljivi mešanici sproščenega bivanja v naravi in obenem skrjano kontroliranih gibov svojega telesa. Konfiguracija in zahtevnost golf igrišča sta večni debati med golfisti. Zaradi krajših razdalj je igiršče morda manj naporno, zahteva pa izjemno natančnost za doseganje vrhunskih rezultatov, zaradi specifične lege. Golf igrišče v Olimju združuje rekreacijo, tekmovalnost, užitek in sprostitev. Spoznajte ga tudi vi.

Obratovalni čas: od marca do novembra

Oddaljenost od avtoceste: 30km

Oddaljenost od najbližjega letališča: 70km (Zagreb)

Št. lukenj: 9

Par igrišča: 31

Dolžina igrišča:2081m

Najdaljše polje: 333m

Najkrajše polje: 93m

Ime igrišča: A Golf Olimje

Naslov: Olimje 24, 3254 Podčetrtek, Slovenija

Direktor: Jožef Jakopina

Telefon: 03/818-24-80

Email: info@amon.si

 www.amon.si

NEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ O IGRIŠČU

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

Sezona je bila glede na obisk golfistov identična letu 2016. Krogov tujih igralcev pa je bilo več kot domačih.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču? S čim nameravate povečati število igralcev oz. jih privabiti čim več? Morda tudi z dejavnostmi ob golfu? Pripravljate kakšen večji golfski dogodek v sezoni?

S tem ko smo očistili dobršen del igrišča in zaprli nekaj peščenih ovir, želimo narediti golfsko igro manj težavno, saj je igrišče za dobre igralce zelo zahtevno.

Kako je bilo v pretekli sezoni s številom golfistov? Beležite njihov porast ali upad? Koliko je bilo tujih in domačih gostov?

Število odigranih krogov je enako. Opažamo upad domačih in porast tujih igralcev.

Kakšne so možnosti nastanitve v okolici vašega igrišča? Imate v bližini sklenjene kakšne posebne dogovore glede tega?

V penzionih Natura Amon (neposredno na golf igrišču) ponujamo za 160 € tri nočitve s polpenzionom in štiri dni neomejene golfske igre.

Ste v preteklem letu preuredili oz. obnovili svoje igrišče ali morda razmišljate o tovrstnih korakih v letošnjem letu ali v prihodnje?

Kot že rečeno, smo na igrišču z nekaj popravki poskrbeli za lažje igranje golfa in ga naredili bolj preglednega.