FOPE, BISTVO DUŠE, KI JE OČEM VIDNO

Začetki blagovne znamke FOPE segajo v leto 1929, ko je ustanovitelj Umberto Cazzola prevzel majhno zlatarsko delavnico v severovzhodnem italijanskem mestu Vicenza. Po nekaj letih je Umberto posel prenesel na svojega sina Odina, ki je s pionirskim duhom, podedovanim od svojega očeta, pomagal podjetje razširiti in mu omogočiti hitro in stanovitno rast.

Družinsko podjetje je po vojni izkoristilo močno gospodarsko rast države in spremenilo majhno zlatarno v za tiste čase vrhunsko tovarno. Novo obdobje je utrlo pot za inovativne sisteme oblikovanja nakita, ki jih danes lahko vidimo v priznanih kolekcijah prstanov, ogrlic, uhanov in zapestnic. V petdesetih letih prejšnjega stoletja je sledila še ena prelomnica, saj je družinsko podjetje FOPE začelo proizvajati upogljive pasove za ure in jih dobavljati nekaterim največjim švicarskim urarjem tistega časa.

Seveda je to povzročilo velik porast povpraševanja po visokokakovostnih elementih ure, kar je podjetju FOPE omogočilo, da je začelo vlagati v nadaljnje raziskave in razvoj svojih zlatarskih tehnik – to je pomenilo začetek prehoda v oblikovanje finega nakita. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja se je rodila zdaj že ikonična mrežasta veriga Novecento, danes pa je edinstven dizajn znamke takoj prepoznaven in zajema pravo bistvo duše FOPE. Še en, morda največji mejnik pa je prišel leta 2007, ko je inovativni sistem Flex’it prejel patent. Sistem Flex’it omogoča raztegljivost nakita zaradi desetin drobnih zlatih vzmeti, ki so strokovno nameščene med vsako povezavo. Zaradi te edinstvene metode izdelave so njihovi čudoviti kompleti nakita resnično edinstveni in zagotavljajo revolucionarno interpretacijo vsakodnevnega razkošja. No, zgodovine in bistva znamke smo se dotaknili, vas zanimajo tudi letošnje novosti? Ostanite z nami!

Kolekcija Aria

Kolekcija Aria je skrbno izdelana iz nove delikatne zlate mrežaste verige in cilja na kupce luksuza nove generacije, hkrati pa se priključuje modnemu trendu športne ležernosti. Uhani in ogrlice v kolekciji Aria so bili oblikovani z namenom mešanja in kombiniranja v treh barvah zlata, ponašajo pa se z zlatimi valjčki, posutimi z belimi ali črnimi diamanti, tako za ženske kot moške. Kolekcija vsebuje tudi novo dolžino ogrlice, skrajšano za 37 mm, kot tudi ogrlico v obliki lasa in črke Y z zlatim valjčkom, ki se lahko pomika po verigi in tako prilagaja dolžino in slog tega kosa. Ujemajoči se uhani so vredni omembe že samo zaradi uporabe lahkih verig, ki visijo izza ušesa in so oblikovane z namenom večfunkcionalnosti. Te verige je mogoče nositi na kratko ali dolgo, lahko pa se v loku pripnejo na sprednji del uhana ali se jih odstrani, da ustvarimo dizajn preproste bunkice.

Kolekcija Luna

Še en nov dodatek k družini FOPE je kolekcija Luna, sodobna, težka mrežasta zlata veriga, ki je popolnoma fleksibilna po zaslugi inovativnega patentiranega sistema znamke. Ta nova kolekcija vključuje ogrlice tipa choker, ki posnemajo videz trde ovratnice, a z vsem udobjem gladke prožne zlate mreže, po kateri je luksuzen nakit znamke FOPE najbolje poznan – gre za novo, revolucionarno spremembo te znamke! A da se navdušenje še ne preneha, skrbijo zapestnice Luna Flex’it, ki so na voljo v belem, rumenem in rožnatem zlatu in namenjene tako ženskam kot moškim.

Zapestnice Flex’it

Novosti leta 2022 vključujejo tudi nove zapestnice Flex’it. Ikonične popolnoma zlate raztegljive zapestnice znamke FOPE iz petih osnovnih kolekcij (Prima, Solo, Eka, Vendôme in Panorama) so preoblikovali tako, da zaobjamejo DNK znamke, pri čemer pa delijo isti concept – preprosta zlata rondela originalne zapestnice je bila obogatena z dodatkom enega samega diamanta, ki je vstavljen v “o” logotipa FOPE. Ta dragoceni poudarek je na voljo v beli ali črni in bo nagovoril tako moške kot ženske.

Kolekcija Essentials

Vrhunec kolekcij znamke FOPE za leto 2021 je bila Essentials, linija 18-karatnih zlatih prstanov in uhanov, ki jih je navdihnila mrežasta veriga FOPE Novecento, oblikovana z namenom, da se ujema z vsemi drugimi kreacijami FOPE. Ker je bila zamišljena kot univerzalna, Essentials predstavlja samega duha DNK znamke FOPE: to je izjemno raznolik izdelek, ki nagovarja vse starostne skupine. Ne glede na to, ali jih nosite samostojno ali skupaj, ti kosi vključujejo klasične obročaste uhane (na voljo v treh velikostih) in nove zapeljive mrežaste uhane Flex’it iz zlata in z diamanti. Popolnoma novi prstani Essentials so prožni in na voljo v treh različnih širinah in barvah zlata. Leta 2022 so oblikovalci dodali nove dvobarvne prstane, ki jih je FOPE mojstrsko izdelal na način, da je ena polovica prstana v kontrastni zlati barvi z drugo in jih je mogoče nositi na več načinov.

Moška linija

Povrh vseh teh novosti pa je FOPE nedavno lansiral tudi svojo prvo celotno linijo nakita iz 18-karatnega zlata, namenjeno posebej moškim. Čeprav so številne od najbolj značilnih zlatih zapestnic in prstanov Flex’it že kakšno desetletje nosili mnogi moški, je to prvič, da je bila obsežna kolekcija nakita razvita z mislijo prav na moške.

Claudia Piaserico, vodja razvoja izdelkov FOPE, je oblikovala zapestnice, manšetne gumbe, prstane in verižice za moške iz 18-karatnega zlata, ki je v glavnem dopolnjeno s črnimi diamanti. »Ti kosi za moške so takoj prepoznavni kot klasični FOPE, saj referirajo na naših pet najbolj uspešnih kolekcij Prima, Solo, Vendôme, Panorama in Eka, pridih moškosti pa jim dodaja uporaba črnih diamantov in poudarkov iz črnega rodija. Zapestnice Flex’it z udobnimi in ergonomskimi fleksibilnimi zlatimi verigami so pravi način, kako nositi luksuzen nakit ves dan, ob vseh priložnostih. Enako kot naše kolekcije za ženske je bil naš nov eleganten nakit za moške oblikovan, da se nosi kot vsakdanje razkošje.«