FEMME FATALE, ŽENSKA DANAŠNJEGA DNE

“Dial ‘S’ for…” je vroča linija za zapeljevanje in čutnost močnih, telesno ozaveščenih, erotičnih silhuet, ki presegajo vse klišeje. Sportmaxova kolekcija jesen-zima 2022 je manifest opolnomočenja in umetniška dekonstrukcija globoko zakoreninjenih fetišističnih idealov fatalne ženske, ali femme fatale. S preoblikovanjem arhetipov, kot so Lilith, prvotna “demonica” in prva Adamova žena; Kim Novak, Hitchcockova muza iz Vrtoglavice; Catherine Deneuve, plenilka iz Lakote; retro-futuristična upodobitev Seana Younga v Blade Runnerju; in zapuščina pin-up risanega junaka Jessice Rabbit iz Who Framed Roger Rabbit, se rodijo novi seks simboli.

Prilagojena konstrukcija in raziskovanje telesa oživljata tri zlata desetletja drzne mode, ki zajemajo suknjiče v obliki peščene ure iz 40-ih, bogata ramena s svinčnikastimi krili iz 80-ih in androgini minimalizem pornografskega videza, ki se je pojavil v 90-ih. Postavo peščene ure vseskozi poudarjajo neukročene linije, začrtane z bodycon materiali, ki se prilegajo kot druga koža in definirajo nove erogene cone. Črni podtoni so vtkani v kolekcijo in ustvarjajo popoln kratek stik premišljenih kontrastov, ki mešajo provokativne, osvobajajoče poteze z meniško zadržanostjo.

Kot v fotografski zapuščini Helmuta Newtona, Guya Bourdina ali Cheyca Leidmanna, prefinjena erotika eksplodira v presenetljivih izrezih, razporkih in izrazitih pasovih. Drzne teksture so pri tem vključene v komplete, da poudarijo njihovo obliko, sodobne reinterpretacije steznikov in kitov le teh pa umetelno objemajo ženstvene obline. Barvna paleta je mračna, kraljujejo črna, polnočno modra, barva kave in nude odtenki ter prodorna barva fuksije, skupaj z rdečo. Fluorescentni poudarki poživijo dvostranske sklope tehno tkanin. Na drugi strani materiali segajo od teksturiranih tkanin, značilnih za krojenje, do mehkega usnja, ki zagotvlja prefinjen kontrast videzu, posejanemu s svetlimi kamenčki. A to ni vse, to sezono je volna tako raztegljiva, da spominja na žersej, še en ključni element, saj je velik fokus na poudarjanju telesnih oblik z ikoničnimi kosi, kot je Impossible Dress, katerih robove držijo skupaj tanki PVC trakovi.

Dodatki zaživijo v impulzivnem jeziku s plemenskimi referencami, med tem ko čevlji opozarjajo tudi na fetiš dekoltejev, ki pridejo do izraza s špičastimi prsti in hipertankimi petami. Torbe so oblikovane v obliki mikro in makro clutch modelov, na voljo v različnih živalskih potiskih, ne manjka pa niti enobarvnega in sijočega lakastega usnja. Ste pripravljeni raziskati svojo poredno stran?