FASCINANTEN DOGODEK, POLN ELEGANCE IN JEKLENIH KONJIČKOV

Concorso d’Eleganza Villa d’Este – nedvomno eden izmed najbolj zanimivih in fascinantnih dogodkov concours d’elegance po vsem svetu – ni izneveril pričakovanj, saj so se v dveh dneh na dogodku zvrstili nekateri najboljši in najredkejši avtomobili na svetu.

Kot običajno so se zbiralci, najboljši restavratorji, več uglednih osebnosti iz avtomobilske visoke družbe in strokovnjaki iz industrije zbrali na vrtovih nekdanje renesančne rezidence kardinala Tolomea Gallija, da bi si ogledali vse avtomobilske lepote in izbrali najlepše na dogodku. Concorso d’Eleganza Villa d’Este je pod pokroviteljstvom BMW (ki to počne že desetletje) praznoval tudi dve zelo pomembni avtomobilski obletnici: 50. obletnico BMW-jeve družine M in 75. obletnico najprestižnejšega italijanskega Ferrarija. Ker je tekmovalo več kot sto avtomobilov, delo za 13 sodnikov, ki so si delili odgovornost za pregled vsakega avtomobila iz osmih razredov, ni bilo lahko. Sedem se jih je nanašalo na zgodovinska vozila, osmi razred pa je bil rezerviran za sodobne konceptne avtomobile in prototipe (proizvedene v zadnjem letu dni). Toda tisto, kar je edinstveno za Concorso d’Eleganza Villa d’Este, je »ljudska izbira«, avtomobil, ki je najbolj všeč gostujoči javnosti.

V soboto, ko so obiskovalci z veseljem grizljali svoj klubski sendvič in prefinjeno srkali kozarec Taittingerjevega šampanjca, je potekalo glasovanje za najlepši avto na razstavi. Zmagovalec letošnjega izredno zaželenega naziva Copa d’Oro (zelo prestižnega zlatega pokala) je odšel v roke mladega Philippa Sarofima, lastnika osupljivega Aston Martin Bulldoga. Drugi dve nagradi, podeljeni v soboto, sta bili nagrada FIVA Preservation Award in ASI Trophy z osupljivo dobro ohranjenim Bugatti Type 59 Sports iz leta 1934, ki pripada švicarskemu zbiratelju Fritzu Burkardu, ki je osvojil prvo, in nič manj impresivnim Maseratijem A6 GCS MM iz leta 1954, v lasti Ulricha Schumacherja, ki je osvojil drugo nagrado. Malcolm Grubb, podpredsednik FIVA-ine komisije za dogodke, je bil prisoten kot sodnik, kot tudi predsednik ASI Alberto Scuro.

Nagrado Concorso d’Eleganza Design Award za konceptne avtomobile in prototipe (prek javnega glasovanja) je dobil neverjetni Bugatti Bolide, ki ga je predstavil notranji oblikovalec Achim Anscheidt (z novim lastnikom Bugattija Matejem Rimcem kot sopotnikom).

Omeniti je treba tudi nekatere druge nagrade, podeljene med prireditvijo: BMW M Trophy (za najmočnejši avtomobil) je prejel Ferrari F40 LM Stefana Näfa iz leta 1993, Trofeo Automobile Club Cernobbio (avto, ki je prišel z največje razdalje) je prejel Mercedes-Benz 300 SL Roadster Ericha Oswalda iz leta 1960, nagrado Vranken Pommery Trophy (za najbolj ikoničen avtomobil) pa je prejel Mercedes-Benz 710 SS iz leta 1929 v lasti Erica van Lammerena.