FABERGÉ OBELEŽUJE LETO ZMAJA

Discovery Global Consumer Products (WBDGCP) in ob soustvarjanju z veseljem predstavlja “Chapter One: Dragon”, svojo najnovejšo kolekcijo visokega nakita, ki jo je navdihnila izvirna serija Game of Thrones, ki jo je posnel HBO. Kolekcija visokega nakita Fabergé x Game of Thrones, ki nadaljuje sodelovanje z WBDGCP, je bila razvita v sodelovanju z Michele Clapton, kostumografinjo serije Game of Thrones, ki je prejela nagradi Emmy® in BAFTA®. Ti izdelki visokega nakita so del zgodovine, ki bo navdušila oboževalce in združila Fabergéjevo umetniško iznajdljivost s fantastičnim svetom ene izmed najbolj priljubljenih televizijskih oddaj.

Zbirka vsebuje šest modelov, vsak pa je omejen na deset zbirateljskih kosov. Prisotnost rdeče barve, ki simbolizira tudi Daenerysin ognjeni duh, je bila v kolekcijo vnesena z uporabo temno rdečih rubinov, odgovorno pridobljenih v Gemfieldsovem rudniku Montepuez v Mozambiku. Ti redki in dragoceni dragulji so v tej osupljivi zbirki dramatičnih kreacij združeni z belim zlatom, rožnatim zlatom, diamanti in črnim rodijem. Zmaj je peta žival v 12-letnem ciklu kitajskega zodiaka. Zmaj je močan, neskončno energičen in poln vitalnosti, usmerjen k ciljem, vendar idealističen in romantičen ter vizionarski vodja.

Rojeni v letu zmaja naj bi se predstavljali kot veličastni, a dobrohotni vladarji, ki so samozavestni, velikodušni, idealistični in ambiciozni. V kitajski kulturi so ta mitska bitja razred zase, saj veljajo za darovalce obilja in dolgoživosti. Zmaji imajo v kitajskem zodiaku edinstveno mesto, od vseh prisotnih živali so le zmaji mitični in zasedajo posebno mesto v kitajski folklori. Michele Clapton o sodelovanju pri kolekciji pravi: “Zbirko sta navdihnila moč in ranljivost Daenerys ter njen odnos z zmaji, da bi poskušali izraziti to zapleteno žensko in njeno potovanje od sirote v izgnanstvu do osvajalske monarhinje ter njeno nenehno iskanje železnega prestola.” Kolekcija visokega nakita Fabergé x Game of Thrones Dragon je že na voljo v izbranih butikih Fabergé.