EXP-X14

Nike Sportswear EXP-X14 povezuje Nikejevo zgodovino in Nikejevo najnovejšo tehnologijo, z njima pa premika meje lifestyle obutve z uporabo števil in jasnih oblikovalskih elementov. Kar morate vedeti o tem, je naslednje:

Ime in številke

EXP je okrajšava za “eksperimentiranje”, tako so Nikejevi oblikovalci športne opreme razvili in oblikovali značilnosti lifestyle obutve.

Drugi del imena čevlja, X14, je bil prvotno interna koda za tehnologijo Nike React (ki se uporablja v srednjem delu podplata čevlja, ki deluje kot blazina in zagotavlja celodnevno udobje).

N3546, natisnjen na notranji strani, predstavlja čas, v katerem je Steve Prefontaine najhitreje pretekel razdaljo ene milje (3 minute in 54,6 sekunde), in pritrjuje Nikejevi bogati zgodovini sodelovanja v tekih.

Njegov pogled

S svojim skoraj transparentnim zgornjim delom je EXP-X14 čevelj sodobna varianta modela Nike Zoom Drive (tekaškega čevlja iz poznih devetdesetih let prejšnjega stoletja).

Izpostavljena TPU-plast, ki povezuje sredino in stožčasto peto, se lahko kosa s čevlji Nike Zoom Vaporfly 4 %, v katerih so tekli atleti, udeleženci maratonskega teka Breaking 2.

Nike Sportswear EXP-X14 je na voljo od junija naprej preko SNEAKRS v Evropi. Od julija dalje pa bo čevelj na voljo prek Nike SNKRS v Severni Ameriki, na Kitajskem prek nike.com in pri izbranih prodajalcih.