EVROPSKA TURNEJA POSTAJA VSE MOČNEJŠA

Golf Saudi je objavil profesionalna in amaterska povabila za tekmovanje Saudi International pod okriljem Softbank Investment Advisers na igrišču Royal Greens Golf & Country Club, ki bo potekalo od 4. do 7. februarja 2021. Povabljeni bodo lahko tekmovali na igrišču svetovnega razreda ter se pomerili s številko ena in Masters prvakom 2020 Dustinom Johnsonom, zmagovalcem odprtega prvenstva ZDA Brysonom DeChambeauom, navzoči pa bodo tudi vodilni Evropejci Tommy Fleetwood, Sergio Garcia, Shane Lowry, Tyrrell Hatton, Ian Poulter, Justin Rose, Henrik Stenson, Lee Westwood in branilec naslova Graeme McDowell.

Savdijec Othman Almulla se je v zgodovino zapisal leta 2019, ko je postal prvi igralec golfa iz kraljevine, ki je postal profesionalni golfist in mednarodno tekmoval kot profesionalec ter za piko na i prejel tretje povabilo zveze Golf Saudi za nastop na enem izmed vodilnih dogodkov evropske turneje. Saud Al Sharif bo drugi igralec Savdske Arabije na tem tekmovanju. Povabilo si je zagotovil kot vodilni amaterski igralec golfa v Savdski Arabiji, saj je lani navdušil na turneji MENA 2020, ko je na četrtem dogodku turneje dosegel najnižji krog v sezoni, pred tem pa je bil na začetku leta tudi drugi na prvenstvu GCC v Omanu.

(© Golffile | Thos Caffrey)

Al Sharif je dejal: »Zelo smo srečni, da imamo v naši državi tako odmeven dogodek, in v veliko čast mi je, da predstavljam Savdsko Arabijo na igrišču skupaj s tako kakovostnimi svetovnimi igralci golfa. Tu bom že tretjič in vsako leto dobim neprecenljiv vpogled v to, kaj je potrebno, da postanem vrhunski igralec golfa. Upam, da se mi bo vse delo, ki sem ga vložil v svojo igro od lanskega leta, obrestovalo in da bom lahko ponosen na to, da bom postal prvi igralec iz kraljestva, ki se je uvrstil v zadnji krog.«

S seznamom igralcev, ki naj bi zagotovil, da bo Saudi International postal eden izmed najmočnejših dogodkov na sporedu evropske turneje do leta 2021, želi Golf Saudi graditi na vzgonskem vetru, ki je rezultat dveh izjemno uspešnih tednov Ladies European Tour prejšnji mesec. Dejstvo je, da zanimanje za golf v kraljevini še naprej narašča, s takšnimi dogodki pa rasteta tudi gledanost in prepoznavnost igre kot take.