ETIKA, TRAJNOSTNOST IN DOBER VZOR

Britanski proizvajalec luksuznih avtomobilov Bentley je med včerajšnjim dogodkom napovedal, da bo do leta 2026 postopno iz proizvodnje umaknil vse neelektrične pogonske sklope, s čimer se bo podjetje v prihodnosti osredotočilo le še na hibridna in popolnoma električna vozila.

“V desetletju se bo Bentley iz 100 let starega proizvajalca luksuznih avtomobilov preoblikoval v nov, trajnostnostnosten, povsem etičen luksuzni vzor,” je dejal izvršni direktor Adrian Hallmark, ki je dodal, da si bo podjetje prizadevalo do leta 2030 postati tudi ogljično nevtralno. Kljub tej izjavi je opozoril tudi na nestrinjanje s prepovedjo klasičnih motorjev in upa, da bo podjetju uspelo olajšati prehod na hibridna ali popolnoma električna vozila.

Član upravnega odbora Jan-Henrik Lafrentz je prav tako opozoril na vpliv zakonodaje na odločitev Bentleyja, vendar poudarja, da obstaja tudi povpraševanje potrošnikov. “Ne bom se pretvarjal, da inciative ne ženejo predpisi, kar je seveda res, vendar vsekakor obstaja tudi povpraševanje kupcev.” S tem opozarja na raziskavo, ki kaže, da je 55% kupcev znamke pripravljenih na nakup električnega modela v prihodnjih petih letih.

Tags: