ELIKSIR OBNAVLJANJA IN MLADOSTI

SUBLIMAGE je linija izjemnih negovalnih proizvodov, ki poudari lepoto vsake ženske, ne glede na njihova leta, in jih vabi, da z leti vse bolj cvetijo. V osrčju linije SUBLIMAGE najdemo edinstven spoj formulacije aktivnih sestavin in teksture. Gre za univerzalno in brezčasno zgodbo o negovalnih proizvodih, ki imajo to lastnost, da regenerirajo bistvene funkcije kože ter jo tako naredijo lepšo in močnejšo.

Potovanje SUBLIMAGE se je začelo leta 2002 s predanostjo naravi, z izborom vanilije vrste Vanilla planifolia. Madagaskar, rojstno mesto te očarljive rastline, je postal sedež laboratorija na odprtem, ki je ponudil priložnost za njeno preučevanje in gojenje ter ohranjanje visokega nivoja kakovosti. Z negovanjem in preučevanjem tega čudeža narave in z veliko mero potrpljenja so Centri za razvoj in raziskave CHANEL leta 2006 razvili prvo naravno aktivno sestavino, Planifolio PFA. Pridobljena z ekstrakcijo iz ploda rastline s pomočjo posebnih tehnologij, ki so jih razvili samo za ta namen, je pravi zeleni diamant, s katerim se je odprlo prvo poglavje v bogati zgodbi o vaniliji. Skozi leta nam je razodela svoje nove fasete, skrite v plodu, listih in cvetu, ki so jih nato s spretnostjo zlatarja preoblikovali in iz njih izluščili vso njihovo čarobnost. V letu 2018 SUBLIMAGE vstopa v novo obdobje. Zdaj namreč, posvečen še bolj kot prej vrednotam vrhunskosti in posebni povezavi z naravo, CHANEL piše novo stran v zgodbi SUBLIMAGE in se z Madagaskarja odpravlja v južnofrancoske Alpe, na novo pustolovščino, navdihnjeno z naravovarstvenim konceptom “Kraljevih vrtov” – ki so jih nekoč postavili v čast Ludviku XIII. – skupaj z obsežnim strokovnim znanjem in izkušnjami, pridobljenimi na Madagaskarju. V svojem nenehnem iskanju edinstvenih krajev s posebno biotsko raznovrstnostjo je Nicola Fuzzati, vodja za razvoj aktivnih sestavin in inovacije Centra za raziskave CHANEL, leta 2010 usmeril svoje zanimanje in pozornost na jug Francije. Gre za predel sveta, ki je že zelo dobro poznan po bogastvu rastlinskih vrst, ki se uporabljajo v dišavah, v katerem pa tudi uspevajo zdravilne rastline, ki so od sredine 20. stoletja izginile v pozabo.

V »Kraljevih vrtovih«, ustvarjenih v 17. stoletju, so gojili tudi zdravilne rastline iz evropske farmakopeje, sprva za zdravljene Ludvika XIII. Ta privatni vrt je kmalu postal botanični vrt za razvoj in napredek medicinskega znanja. Nato je svoja vrata odprl javnosti, ki je tako odkrila vrste in zaklade rastlinskega sveta ter se podrobneje seznanila z botaniko. Danes ta vrt še vedno obstaja in se sedaj imenuje Jardin des Plantes.

Pri znamki CHANEL so pričeli z novim raziskovalnim programom – v tesnem sodelovanju s strokovnjaki iz regije Provence-Alpes-Côte d’Azur in združenji, ki spodbujajo lokalno biotsko raznovrstnost –, katerega namen je potegniti to področje iz pozabe in v njem poiskati kozmetične zaklade jutrišnjega dne. Skoraj osem let je bilo namenjenih preučevanju 500 divjih rastlin na način, ki je bil v harmoniji z naravo. Podrobno so preučili njihovo zgodovino, zdravilne lastnosti in endemičnost. Iz vzorcev, ki so jih vzeli iz narave, so v laboratoriju s pomočjo fitokemične analize pridobili preko 60 botaničnih izvlečkov in identificirali potencialno zanimive molekule. V naslednjem koraku je Nicola Fuzzati s sodelavci ustanovil nov laboratorij na odprtem, pravo botanično raziskovalno postajo za lokalne, alpske in sredozemske rastlinske vrste. Na tej lokaciji so se rastline aklimatizirale. Najbolj obetajoče so nato presadili v poskusna območja gojenja. Rezultat tega spodbudnega ukrepa je bil nastanek petih izvlečkov z izjemnimi biološkimi lastnostmi za uporabo v kozmetičnih negovalnih proizvodih. Eden od teh petih je iz rastline solidago, iz zlate rozge, Solidago virgaurea alpestris, ki je ključnega pomena za novo esenco SUBLIMAGE L’Essence Fondamentale. Tako je edinstvena botanična postaja dala prvo letino cvetov zlate rozge. Samo dolgoročno delo je lahko omogočilo pogoje za gojenje rastline, ki je enako bogata z molekulami, kot če raste na prostem. Ideja je bila ne samo prilagoditi gojenje podnebnim pogojem in posebnim talnim razmeram, temveč tudi določiti pravi donos, da bo rastlina lahko uspešno uspevala. »Na vsakem koraku gojenja zlate rozge smo morali opraviti poskuse in nato skrbna dnevna opazovanja, z namenom, da bi zagotovili maksimalen donos in optimalno kakovost,« razloži Nicola Fuzzati. Šlo je za kompleksen proces brez priročnika za uporabo, saj je bil izpeljan prvič. Prava mala zmaga za Centre za raziskave in razvoj CHANEL v novi lepi zgodbi SUBLIMAGE, ki zajema francosko dediščino, spoštovanje lokalne flore in prizadevanje za inovativnost.

Oblika obraznih potez. Napeti in vdrti predeli obraza. Edinstvene oblike. Kaj zagotavlja posebnost obraza, če ne njegova edinstvenost? Zaradi izpostavljenosti škodljivim vplivom iz okolja so napetost, volumen, kožna matrica in prožnostna tekstura kože obraza ves čas na resni preizkušnji. Ko kožne celice izgubijo vitalnost, se poškoduje celotno kožno tkivo in njegova posebnost ni več tako izrazita. Naši izrazi na obrazu niso več enaki, ne več v skladu z našimi občutki. Kot da bi naše najboljše orodje komunikacije, naš obraz, izgubilo svojo avro. Z namenom, da bi odpravili ta problem, so se Centri za raziskave in razvoj CHANEL združili s profesorjem Johannesom Grillarijem in njegovimi kolegi raziskovalci iz Laboratorija za biotehnologijo staranja kože Christian Doppler iz Avstrije. Protein SNEV (SeNescence Evasion Factor) je pravi pravcati prevodnik celične vitalnosti, ki je bil izbran kot biološki cilj ključnega pomena za mladostno kožo. Kakšna je vloga proteina SNEV? Krepi celično aktivnost, s tem pa okrepi kožno tkivo s celovitim in hkratnim delovanjem. Podaljšuje življenjsko dobo celic, reaktivira njihovo razmnoževanje in zmanjšuje število starajočih se celic. Kot SUBLIMAGE tudi solidago, zlata rozga, nosi pomenljivo ime. Gre za sončno rumeno rožo iz družine nebinovk, ki uspeva v suhem okolju na skalnatem vznožju Alp vse do 2.800 m nadmorske višine. Ime izhaja iz latinskega izraza solidago in pomeni ‘združujem, strjujem’. Zato ni nobeno presenečenje, da deluje brez primere na samo strukturo kože. Vsi nadzemni deli rastline, kjer se nahajajo koncentracije izbranih molekul, se obirajo ročno od junija do septembra, nato se posušijo, preden pridobijo njihove aktivne molekule. »Takoj ko jih oberejo, jih pustijo, da se posušijo na zraku. To zaustavi encimske dejavnosti in ohrani izbrane molekule nedotaknjene,« razloži Nicola Fuzzati. Centri za raziskave in razvoj CHANEL so prvi, ki so odkrili rastlinski izvleček – ki stimulira izražanje proteina SNEV za preprečevanje učinkov staranja – izvleček zlate rozge. Ta ekskluzivna aktivna sestavina pomaga izboljšati celično vitalnost in obnovo gostote kožne matrice za 54 %. S preventivnim in korektivnim delovanjem ciljno deluje tako na celice v vrhnjici, keratinocite, kot v usnjici, na fibroblaste, kjer nastaja dragoceni kolagen. Kot da bi se staranje celic zaustavilo in bi se te začele ponovno razmnoževati. Prisotna v samem DNK linije SUBLIMAGE, Vanilla planifolia z Madagaskarja, predvsem pa koncentrirana intenzivna voda, pridobljena iz njenega stroka, krepi delovanje zlate rozge z antioksidantskim delovanjem. Ta rastlinski zaklad se nahaja v formuli iz 95 % naravnih sestavin. Sveža in hranljiva obenem, lahka in bogata, zaradi kombinacije hialuronske kisline in karitejevega masla, deluje kot čvrsta kompresa na koži. Ko jo boste preizkusili in nanesli na svoj obraz, ne boste mogli brez nje. V to sem prepričan.