ELEKTRIFIKACIJA ZNAMKE BENTLEY JE V POLNEM TEKU

Podjetje Bentley Motors je včeraj napovedalo triletno raziskovalno študijo, katere namen je revolucionirati trajnost električnih motorjev. V podporo Bentleyjevi zavezi, ki zajema ponudbo izključno hibridnih ali električnih vozil do leta 2016, bi lahko kot rezultat raziskave prvič uporabili rare-earth reciklirane magnete, ki se uporabljajo v izbranih pomožnih motorjih.

Študija z naslovom RaRE (Rare-earth Recycling for E-machines) namerava nadaljevati delo na področju oblikovanja metode za pridobivanje magnetov iz odpadne elektronike, opravljeno na Univerzi v Birminghamu. Poleg tega bo projekt razširil ta postopek in spremenil pridobljeni material v nove magnete, ki jih je mogoče reciklirati za uporabo v posebnih pomožnih motorjih. Poleg trajnostnih koristi, ki jih bo zagotovil projekt RaRE pa motorji po naročilu, ustvarjeni s to metodo, obljubljajo, da bodo s proizvodnjo zmanjšali zapletenost, hkrati pa bodo podpirali razvoj dobavne verige v Združenem kraljestvu tako za množično proizvodnjo kot za komponente majhnih količin.


Matthias Rabe, član upravnega odbora za inženiring Bentley Motors, je v komentarju raziskovalnih ambicij Bentleyja dejal: »Ko pospešujemo pot do elektrifikacije, do leta 2026 želimo namreč ponujati samo hibridna ali električna vozila, do leta 2030 pa le še popolnoma električna, je pomembno, da se osredotočimo na vse vidike trajnosti vozil, vključno s trajnostnimi metodami pridobivanja materialov in komponent. RaRE obljublja postopno spremembo v možnosti recikliranja električne energije, saj zagotavlja vir resnično prilagojenih nizkonapetostnih motorjev za številne namene in prepričani smo, da bodo rezultati osnova za popolnoma trajnostne električne pogone.”

Ta študija bo potekala vzporedno z Bentleyjevim raziskovalnim programom OCTOPUS, katerega cilj je doseči preboj na področju električnih pogonskih sklopov z e-osjo, pri čemer uporablja popolnoma integrirano e-os brez magnetov.