ELEGANTNA ESTETIKA NOVE NEMŠKE MRCINE

Divizija nemškega giganta Mercedes-AMG je predstavila novo različico svojega GT 4 vratnega Coupeja za leto 2022, ki je avtomobilu ponudila nekaj majhnih, a dobrodošlih posodobitev.

Z izdajo 2022, Mercedes-AMG v svoji ponudbi ponuja tri nove barve, ki zajemajo “Spectral Blue Metallic”, “Spectral Blue Mango” in “Cashmere White Mango”, pri čemer zadnji dve ponujata mat zaključke. Paket dodatkov iz ogljikovih vlaken boste lahko kombinirali tudi z AMG Night Package II, ki dodaja temen krom in črne poudarke za bolj elegantno estetiko.

Kar zadeva zmogljivost, se ena večjih sprememb skriva v obliki preoblikovanega sistema vzmetenja, ki se zdaj imenuje AMG Ride Control + in namesto enega uporablja dva ventila za omejevanje tlaka, ki uravnavata odboj in kompresijo. Vstopni model 43 bo v sebi nosil šestvaljni 3,0 literski turbomotor z močjo 362 konjskih moči in 500 Nm navora, medtem ko bo model 53 na ceste zaorakal s 429 konjskimi močmi in 520 Nm navora. V bližnji prihodnosti naj bi na trg prišli tudi dve možnosti V8, prav tako pa tudi težko pričakovana hibridna različica, ki bo na vrhu ponudbe.

Za zainteresirane se bo šestvaljna različica Mercedes-AMG GT 4-Door v Evropi začela prodajati avgusta letos, več informacij pa lahko najdete na KLIK.