ELEGANCA IN PODROBNOSTI KOT SE ŠIKA

Range Rover Velar, eleganten SUV s petimi sedeži, ki se uvršča med kompaktni Evoque in večji Range Rover Sport, je bil posodobljen. Posodobitve Velarja za modelno leto 2024 igre bistveno ne spremenijo, vendar je model kljub temu prejel najnovejši nabor funkcij uporabniškega vmesnika JLR in nadgrajen priključni hibridni modul.

Najpomembnejše tehnične spremembe se nanašajo na možnost izbire priključnega hibridnega pogona P400e, ki je opremljen z 2-litrskim štirivaljnim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom ter elektromotorjem, ki je nameščen med motorjem in osemstopenjskim menjalnikom. Nadgradnje so sicer. osredotočene predvsem na baterijski sklop, ki je zdaj bolj učinkovit in zmogljiv.

V nasprotju s številnimi priključnimi hibridnimi pogonskimi sklopi lahko Velar polni s hitrosjo do 50 kW in hitro napolni večjo baterijo kapacitete 19,2 kWh v le pol ure. Večji paket baterij prav tako razširi povsem električni doseg na 64 km, kar je 20 % več kot pri prejšnjem modelu.

Motorja lahko proizvedeta kar 400 KM in 640Nm navora, kar je dovolj, da Velarja z mesta poženeta do 100 km/h v 5,4 sekunde. Skupaj s posodobljenim priključnim pogonskim sklopom so sicer še vedno na voljo Velarjev prejšnji blagohibridni vrstni štirivaljni in vrstni šestvaljni bencinski in dizelski motorji Ingenium, kot tudi bencinski vrstni šestvaljnik P400 s 396 KM.

Spremembe zunanjosti so omejene na nove sprednje in zadnje svetlobne enote, nove dizajne platišč in novo masko, vse po navdihu najnovejšega Range Roverja Sport. V notranjosti so spremembe izrazitejše, z odstranitvijo izvirnega vmesnika z dvojnim zaslonom v korist istega lebdečega ukrivljenega steklenega zaslona, ki ga vidimo v drugih modelih JLR. Pod zaslonom se nahaja popolnoma preoblikovana konzola, na kateri zanimivo razen izbirne ročice ni videti skoraj nobenih kontrolnikov.

Več informacij o naročilu v Sloveniji sledi, zato nas spremljajte.