DRZNA DIŠAVA SÌ Z IGRALKO CATE BLANCHETT

Letošnja pomlad je bila za nas navzlic covidnemu obdobju presenetljiva tudi zato, ker smo v poplavi digitalnih dogodkov lahko na veliko presenečenje spregovorili in poslušali tudi zanimiv pogovor z eno izmed meni izjemno ljubih igralk Avstralko Cate Blanchett, ki že nekaj let velja za eno od največjih muz italijanskega modnega oblikovalca, ki ustvarja pod istoimensko blagovno znamko Giorgio Armani. V njihovem parfumskem oddelku, kjer je naslovni obraz linije dišav Sì, tako predstavljajo novo dišavo Sì Eau de Parfum Intense, še intenzivnejšo in bolj sofisticirano interpretacijo klasične ženske dišave, ki uteleša samozavest in energijo. Ženska, ki nosi Sì, emancipirana in svobodna, si drzne sprejeti svojo najintenzivnejšo stran. In tudi o tem je spregovorila Cate med našim pogovorom. Kako pomembno je, da smo svobodni in kako privilegirano se počuti, da lahko danes sama izbira in izbere to, kar si zares najbolj želi. Dišava Sì, predstavljena leta 2013, je kultna ženska dišava znamke Giorgio Armani, hkrati čutna in zapeljiva. Dišava Sì, ki povezuje neodvisnost duha, sofisticiranost in vedrino, časti hrabrost žensk, jih spodbuja k pisanju lastnih pravil in življenju s polnimi pljuči.

Dišavo Sì Eau de Parfum Intense uteleša, kot sem že omenil Cate Blanchett, igralka in prejemnica oskarja. V novi kampanji za tisk fotografa Toma Munroa v zgodbi pričara brezčasnost in sodobnost. Dišava Sì Eau De Parfum Intense je orientalska sadna chypre dišava, s katero Giorgio Armani ženski daje samozavest, da razišče svojo najintenzivnejšo stran. Ustvarila jo je parfumerka Julie Massé (MANE), ki se je podpisala pod vse dišave Sì. Sì Eau de Parfum Intense to dišavo odpelje v privlačno novo smer. Zgornja vabljiva nota dišave je nektar črnega ribeza, ekstrahiran iz jedra sadja, po čemer so znane dišave iz družine Sì. V srcu dišave sta žametni pelin in ispartska vrtnica, nabrana v Isparti, turški regiji, znani tudi kot »mesto vrtnic«. Ti dve noti skupaj ustvarita močan in intenziven učinek. V osnovnih notah se skrivata pačuli in benzoinska smola, ki zagotovita občutek objema dišave. Vanilja v dišavi Sì Eau de Parfum Intense izvira iz zaščitenega območja Loky Manambato na Madagaskarju, pridobivajo pa jo v sodelovanju z lokalno neprofitno organizacijo, kar je samo ena od pobud znamke Giorgio Armani, s katero prispevajo k družbeni odgovornosti v sklopu programa »Solidarnostna nabava«. Cilj programa je zagotoviti etični način dobave ključnih sestavin in prispevati h gospodarskemu razvoju lokalnih kmetijskih skupnosti, kar je v skladu z načeli namenjanja pozornosti podrobnostim, izbire naravnih materialov in spoštovanja narave znamke Giorgio Armani. SÌ Eau de Parfum Intense se skriva v kultni in prepoznavni steklenički Sì. Slednja je strukturirana, a enostavna, saj z lahkoto pritegne pogled na svoje obline in organski zamašek. Zunanjost stekleničke je lakirana, zaradi česar je videti prozorna. Črni lak na bazi stekleničke in prozorno steklo prežema njen zapeljivi učinek ter slavi elegantno intenzivnost te dišave. Sijoč črn zamašek v obliki kamna je prepoznaven del dišave iz kolekcije Sì, enako pa velja tudi za elegantne zlate obročke okrog vratu in baze stekleničke, ki zagotovijo glamurozen videz. Po predstavitvi dišave Sì Eau de Parfum Intense kolekcija dišave Sì zdaj obsega pet znamenitih dišav, ki utelešajo različne vidike vizije ženstvenosti linije Sì: Sì Eau de Parfum, Sì Eau de Parfum Fiori, Sì Eau de Parfum Intense, Sì Passione Eau de Parfum in Sì Passione Eau de Parfum Intense.

Tako kot so se organsko razvijale nove in nove dišave, je tudi odnos med Cate Blanchett in znamko ter gospodom Armanijem rasel in se razvijal, s čimer je dodatno s svojo nežnostjo, upa, pripomogla tudi ženstvena igralka. Že dolgo jo namreč veže spomin na znamko, saj si je s prvim velikim plačilom kupila kostim znamke Giorgio Armani, nato pa tudi osebno spoznala gospoda Armanija na eni od njegovih modnih revij Armani Privé. Ob tem ga je ob njenem nezadostnem znanju francoščine takrat ob pomerjanju obleke presenetila prav sproščenost in ponižnost gospoda Armanija, ko je prikrojil obleko povsem po telesu in linijah, da je silhueta pridobila točno takšno podobo, kot si jo je za svojo muzo tudi zamislil. Ob tem je igralka dodala, da nikoli ne želi biti le eno ali le drugo, preveč ženstvena ali preveč moška s strogimi linijami, ampak se prepusti bogati izčiščenosti, ki jo gospod Armani tako zelo razume in hkrati pooseblja v vsem, kar počne, od oblačil do kozmetičnih izdelkov in parfumov ter do pohištva in preostalih izdelkov, ki so jih izdelale mojstrske roke njegovih sodelavcev, lahko jo poimenuje kar brezčasna eleganca, ki ji ni primerjave. Dišava pri njej vzpodbudi čustva in spomine. Gre za globlje doživljanje samega sebe in posameznikovih želja. Je zelo bistvena in lahko tako zelo poživljajoča. Pravi, da je še veliko stvari, ki jim ni še rekla da, tudi še veliko stvari ni videla ali jih storila, toliko je še neodkritih stvari, ki si jih želi odkriti, želi reči da tem neodkritim horizontom v njenem življenju. Rada je presenečena in rada odkriva stvari, saj se pogosto izkaže, da jo obogatijo in na tovrstne izkušnje ali nova znanja pred tem ni niti pomislila. Prav tako kot edino pravo pot v prihodnje vidi tudi etično orientirano delo blagovnih znamk, saj nam bo lahko le tako vsem skupaj s pravilnim pristopom bolje.

Sama nam je na koncu zaupala, da trenutno najbolj pogosto uporablja prav najnovejšo dišavo v liniji parfumov Giorgio Armani Sì Eau de Parfum Intense, a nam hkrati izdala, da jih rada kombinira tudi med seboj, morda dve ali celo tri skupaj. Seveda odvisno od dela dneva in priložnosti. Sama je najbolj samozavestna, ko leti, na odru, pred kamerami, v vodi, v čudovitih pogovorih, ko je izrazito inspirirana nad drugimi in takrat pravi najbolj začuti tudi samo sebe. Pri dišavi Sì je močno in izjemno pozitivno sporočilo, ki vabi ženske, da se povežejo s pozitivizmom med seboj in z drugimi, ne glede na del dneva. Reči da življenju, možnostim, izkušnjam je v bistvu to, kar je gospod Armani počel že vse življenje. Zajema življenje v vseh njegovih kompleksnostih. Dobro, slabo, lepo, vznemirljivo, zasebno in javno. Vse je del tega, da si resnično živ. In v tej smeri nam je zaželela čudovito okušanje in odkrivanje novih not dišave tudi prejemnica oskarja za najboljšo žensko vlogo v filmu Blue Jasmine. Izkusite in odkrivajte jo tudi sami v vseh številnih različnostih, ki nam jih ponuja življenje samo. Recite mu da tudi sami!