DRUGO GLAVNO TEKMOVANJE ZA MORIKAWO V MANJ KOT LETU DNI

Colin Morikawa je po prvem nastopu na turnirju Open Championship postal letošnji “Champion Golfer of the Year”. Letošnji turnir, že 149., je bil odigran na Royal St. George’s, gre pa za prvo izvedo po dveh letih – lanski turnir je bil zaradi pandemije Covid-19 namreč odpovedan.

Tekmovanje, poznano po slabem vremenu in močnem vetru, je bilo letos precej bolj prijazno in sončno, kar je privedlo do zelo zanimivih točkovnih izkupičkov. Louis Oosthuizen je tako dosegel rekord na 36 jamicah in z 2 udarcema prednosti vodil pred Morikawo in 3 pred Jordanom Spiethom. Tudi Dustin Johnson, Brooks Koepka in Jon Rham so se zgodaj dobro znašli kar je pripeljalo do vznemirljive lestvice najboljših proti koncu tedna. V soboto so bili pogoji spet ugodni za dobre rezultate, Louis pa je vodil z udarcem prednosti. Slednji bi nato skoraj z “asom” odpravil 11. jamico, z rezultatom 1-pod 69, pa je ohranil udarec prednosti pred Colinom Morikawo. Kljub temu ga je v nedeljo lahko skrbelo, saj sta ga lovila prvak Open 2017 Jordan Spieth in seveda prej omenjeni Morikawa.

Nedelja je nato napisala povsem drugo zgodbo, saj je Louis nastreljal rezultat 1-čez 71 in znova izgubil priložnost za zmago na glavnem. turnirju. Spieth je organiziral napad na sedmo jamico in jo odigral s par-5 pri 34. Tri od naslednjih 5 jamic je nato zaključil z “birdijem” in se Colinu približal na udarec. Ta se kljub temu ni ustrašil in nadaljeval s samimi uspešnimi udarci. “Birdija” je potreboval le na 14. jamici, s katerim je obdržal prednost dveh udarcev nad Spiethom in Jonom Rhamom, ki je nastreljal 4-pod 66 in prišel do 4 udarcev zaostanka. Ko je prišel do 18. jamice, se je Morikawa lahko sprostil in zaužil trenutek kot 2021 Open Champion in zmagovalec zadnjega glavnega turnirja tega leta.

To je Colinova 5. zmaga na PGA Touru in druga na glavnih turnirjih v manj kot letu dni.