DRAŽ PREMIJSKEGA LUKSUZA

Aston Martin s ponosom predstavlja novi V12 Vantage Roadster – edinstveno vznemirljiv in ultra-ekskluziven model omejene proizvodnje, ki združuje vznemirljivo zmogljivost najmočnejšega Aston Martin Vantagea s svobodo in senzorično stimulacijo vožnje s spuščeno streho.

S proizvodnjo, ki je strogo omejena na samo 249 primerkov po vsem svetu, pri čemer so bili vsi primerki prodani pred izidom, se V12 Vantage Roadster ponaša s prepričljivo kombinacijo dramatične široke zasnove, vzmetenja s širokim kolotekom, ki se oklepa tal, in – prvič v Vantage Roadsterju – mogočnim 5,2-litrskim motorjem Twin-Turbo V12. Z dih jemajočo hitrostjo in nefiltriranim zvokom 12-valjnega motorja s 700 KM, V12 Vantage Roadster povzdigne izkušnjo vožnje z odprto streho na novo raven.

Roberto Fedeli, glavni tehnični direktor Aston Martina, je dejal: “Izredno trdo smo delali, da bi zagotovili, da ima V12 Vantage Roadster enako moč in dinamiko, ki sta značilni za V12 Vantage, hkrati pa ga prekaša v smislu surovega senzoričnega vznemirjenja, ki ga dosežete le s spuščeno streho. Z večjo močjo in navorom kot katerikoli Vantage Roadster pred njim, šasijo s širokim kolotekom z natančno nastavljeno kalibracijo vzmetenja in do desetkrat večjo tlačno silo kot serijski Vantage Roadster, je to dih jemajoč stroj, ustvarjen za naše najbolj navdušene stranke.”

Ključ do te vznemirljive vozne izkušnje je močan motor. 5,2-litrski V12, ki razvije 700 KM pri 6500 vrtljajih na minuto in 753 Nm navora pri 5500 vrtljajih na minuto, je prava sila narave. Z razmerjem med močjo in težo 372 KM na tono in impresivno zmogljivostjo, ki združuje lahkoten odziv pri prestavljanju z epskim pospeševanjem, vsak pritisk stopalke za plin V12 Vantage Roadster vodi do nepozabnega adrenalina.

Da bi dodatno zmanjšali skupno maso V12 Vantage Roadster, so sprednji odbijač, pokrov motorja, sprednji blatniki in stranski pragovi izdelani iz ogljikovih vlaken, zadnji odbijač in pokrov palube pa iz kompozitnega materiala, ki prihrani težo. Dodatni prihranki so bili doseženi z uporabo lahke baterije in posebnega sredinsko nameščenega izpušnega sistema z dvojnim izhodom, izdelanega iz lahkega 1 mm nerjavečega jekla. Ta novi sistem, uglašen tako, da zagotavlja, da ima V12 Vantage Roadster vznemirljiv zvok, ki ustreza njegovemu videzu, tehta 7,2 kg manj kot izpuh Vantage Roadsterja.