DOMINANTNA SOBOTA DOVOLJ ZA ZMAGO

Billy Horschel je osvojil turnir Memorial Tournament za leto 2022. Ob zelo težkih razmerah v nedeljo je Horschel obdržal prednost po 54 jamicah za svojo 7. zmago v karieri PGA Tour. S to zmago si je prislužil tudi 2,16 milijona dolarjev nagrade za prvo mesto – približno 2,010 milijona evrov.

Horschel je v soboto dejansko osvojil turnir s končnim rezultatom 65 – a pazite to, brez “bugija”, kljub temu, da se je njegova igra v nedeljo malce ohladila, saj je na 13 jamicah dosegel dva “bugija”. Njegova sreča se je obrnila na 15. jamici, ko je z “orlom” realiziral absolutno nujno bližanje s 16 metrov. Ta udarec je tako zapečatil njegovo zmago na Memorialu. Na koncu je dosegel končni rezultat 72 pri 13-pod.

Ker je Horschel tako dramatično vodil večino dneva, ni bilo veliko tistih, ki so imeli zadnji dan tekmovanja priložnost za zmago. Kljub temu je nekaj igralcev v nedeljo doseglo dobre rezultate, vključno z Aaronom Wiseom, ki je ta dan končal pri 9-pod kot drugi. Drugi znani obrazi so zajemali dvojec Joaquina Niemanna in Patricka Cantlaya, ki sta končala izenačena na tretjem mestu, pri 7-pod. Tik za njimi je bila skupina igralcev, izenačenih na petem mestu z rezultatom 6-pod, med katerimi so bili Max Homa, Daniel Berger in Will Zalatoris.

To je prva zmaga Horschela na stroke-play turnirju po letu 2017, s to zmago pa je v sezoni 2024-25 prejel popolno izjemo. Ta zmaga mu prinese tudi pravico do nastopa na turnirjih Sentry Tournament of Champions in Masters 2023.

Naslednja postaja turneje PGA Tour poteka severno od meja ZDA, natančneje v Kanadi, na RBC Canadian Open. Tam, v Torontu, se bo dogodek odigral prvič po več kot enem letu. Rory McIlroy bo tam branil svoj naslov iz leta 2019.