DOBRODOŠEL V POSEBEN KLUB, MORIKAWA

Na igrišču, ki naj bi določalo najboljše na svetu, je Collin Morikawa vseeno dosegel rezultat kar 18-pod in tako osvojil WGC-Workday Championship na The Concession Golf Club.

Lestvica: Collin Morikawa (-18), Viktor Hovland (-15), Brooks Koepka (-15), Billy Horschel (-15), Scottie Scheffler (-14)

COLLDejstva: Morikawa je pri samo 24 letih postal del ekskluzivnega kluba. Ne, to nima nič skupnega z Workday Slam (Morikawa je lani poleti zmagal na dogodku, ki ga sponzorira Workday). Collin je namreč šele drugi igralec, mlajši od 25 let, ki je osvojil tako enega od petih velikih tekmovanj (major) kot WGC. Prvi je bil Tiger Woods.

Kako se je zgodilo: Morikawa je v zadnji krog vstopil z dvema udarcema prednosti pri 15-pod. Začel je počasi, na jamici št. 2. dosegel “bugja” in na peti zelenici za nekaj časa zelo izgubil prednost pred Horschelom. Horschel je nato dosegel “birdija”, Morikawa pa je hitro izenačil. Od tam je Morikawina bližalka oživela. Na št. 7, 9 in 12 je dosegel “birdie bližanja”, kar je Morikawi pomagalo obdržati udobno vodstvo pred zasledovalci. Hovland, edini drugi igralec, ki se je uspel približati, je na strel zaostanka prišel z “birdijii” na št. 12 in 13, vendar so “bugiji” na dveh od naslednjih treh lukenj končali njegove upe. Morikawa je s parom odigral vsako od svojih zadnjih šestih lukenj, vendar je vseeno uspel zmagati s tremi streli.