DOBRODOŠEL V KROG ZMAGOVALCEV, TREY MULLINAX!

Medtem ko je bil velik del sveta golfa osredotočen na odprto prvenstvo Škotske, se je zaključilo prvenstvo Barbasol 2022, na katerem je naslov osvojil Trey Mullinax.

Meja reza je bila 5-pod parom, kar je ena najnižjih mej v letu 2022. Največja zgodba tedna pa je vsekakor zmagovalec Trey Mullinax, ki je imel precej pestro pot do kroga zmagovalcev.

Trey je leta 2014 postal profesionalec in čeprav je imel eno zmago na turneji Korn Ferry Tour, ni nikoli zmagal na turneji PGA – vse do danes. Poleg tega se je moral Trey pomeriti z veteranom PGA Tour Kevinom Streelmanom, ki je s Treyjem ves dan menjaval mesta na vrhu lestvice. Vse to ju je pripeljalo do 72. jamice, ko je Streelman zgrešil svoje “birdie bližanje”, Trey pa je svojega realiziral. Njegova “kepica” s pestjo, ko je udarec končal v jamici, je povedala čudovito zgodbo, saj mu zmaga prinaša dvoletno izjemo za turnejo in zadnje mesto na 150. odprtem prvenstvu Open Championship na St. Andrewsu naslednji teden, ki bo tudi zadnji veliki turnir te sezone.