DOBRODELNO SODELOVANJE DVEH SVETOVNIH IKON

Potem ko je bil prejšnji mesec nagrajen z MBE za svoja prizadevanja za odpravo revščine in lakote otrok v Združenem kraljestvu, se je nogometaš Anglije in Manchester Uniteda Marcus Rashford združil z znamko Burberry, v prizadevanju, da bi podprl mlade po vsem svetu in jim dal glas, ki bo oblikoval jutrišnji dan.

V začetku tega leta, ko so se šole po državi zaradi pandemije COVID-19 zapirale, je Rashford uspešno vodil kampanjo za šolsko prehrano, ter z njo še naprej zagotavljal, da otroci iz ogroženih družin niso ostali lačni. V podporo njegovemu dosedanjemu delu je Burberry nadaljeval z donacijami organizaciji FareShare, ki bo še financirala več kot 200.000 obrokov, razdeljenih med 11.000 dobrodelnimi organizacijami in skupnostmi po vsej državi.  Znamka obljublja tudi, da bo podprla mladinske organizacije v Manchestru, Londonu in dobrodelne ustanove s svetovnim dosegom, njen cilj pa je pomagati na področjih od izobraževanja in podpore mladim kreativcem in umetnikom do pomoči podjetnikom pri spopadanju s trenutnimi izzivi.

V Londonu založba sodeluje z London Youth, v Manchestru Burberry podpira Norbrook Youth Club in Woodhouse Park Lifestyle Center, poleg teh mladinskih centrov pa Burberry prispeva tudi k delovanju Wide Rainbow, neprofitne organizacije s sedežem v New Yorku. Znamka v želji po prispevku k Globalnemu skladu za odpornost mladih sodeluje tudi z Mednarodno mladinsko fundacijo.