DIŠAVA KRALJEV

Kot poklon sodobni ženski, drzni, kulturni in polni mistike, nova dišava Amouage Overture Woman pripoveduje zgodbo o tistem trenutku v življenju, ko nič drugega ni pomembno. Opojna dišava, ki jo je ustvarila mojstrska parfumerka Annick Menardo, je simfonija nekaterih najredkejših in najbolj iskanih sestavin na svetu in vzbuja intenzivna čustva očarljive operne predstave. Biti v prisotnosti Overture Woman pomeni pričati o izjemnem.

»Ker se nova faza za Amouage razvija še naprej, smo veseli, da premikamo meje ustvarjanja dišav, hkrati pa ohranjamo prednost znamke glede izjemne kakovosti in izdelave,« je povedal Renaud Salmon, glavni direktor za izkušnje pri Amouageu. »Overture Woman, ki stoji na odru nasproti Overture Man, je brezčasna predstava elegance in veličine, ovekovečena v vonju. V njegovem srcu je prefinjena, samozavestna in dobro razgledana preudarna ženska, ki išče nekaj prepričljivo dragocenega in osebnega.«

Ob zaključku sage Overture, Overture Woman pripoveduje zgodbo o samozavestni mladi študentki opere, ki ji je dana življenjska priložnost nadomeščanja bolnega kolega principala. V čakanju, da orkester konča z igranjem uverture, ustvarja razpoloženje za svoj prvenec, preveri svojo obleko. Dekle, oblečeno v stotine plasti svilene organze, s strukturiranimi biseri in perlicami, se je odločilo, da bo svojo obleko kombinirala z dolgimi, dramatičnimi, sivkastimi usnjenimi rokavicami, s čimer zaključi svoj sanjski videz. Vdihne. Ne bo se ustrašila teže zelo odmevne vloge, ki jo je podedovala. Overture Woman se odpira z živahnimi notami kalvadosa, bergamotke in žafrana, ki delujejo v nasprotju z mehkobo vrtnice centifolia, geranije in mire v svoji srčni noti. Ko dišava dozori, Frankincense, skupaj z labdanumom in usnjem v svoji osnovi, prinaša brezčasno, redko najdeno prefinjenost. Steklenica s podpisom Amouage je predstavljena v matiranem zaključku, hkrati pa je okronana z bronastim pokrovčkom, ki izpostavlja tople odtenke eliksirja v barvi žganja.

Menardo je pojasnila: »Pri ustvarjanju parfuma verjamem, da je navdih zanj prav tako pomemben kot sestavine. Dišava je dobra, ko me akord preseneti. Stebri so tam, odgovarjajo drug drugemu, vidim vzorec, čutim melodijo. In prav ta melodija, ta ideja o operni infuziji je navdihnila Overture Woman. Žafran prinaša toplino in dvig v kompozicijo, bergamotka pa osvežilen in peneč učinek. Jabolko dodaja volumen, medtem ko vrtnica centifolia prinaša značilno rožnato plat. Tako kot inštrumenti so posamezne note disonantne, a ko so sestavljene, ponujajo lirično harmonijo.«

Annick Menardo je sicer mojstrska parfumerka s skoraj tremi desetletji izkušenj v industriji dišav. Poleg njene najnovejše stvaritve za Amouage je tudi avtorica Figment Man, Opus X in soavtorica Portrayal Woman (s Pierrom Negrinom). Amouage, ustanovljen v sultanatu Oman leta 1983 kot ‘Darilo kraljev’, je na novo definiral arabsko umetnost parfumerije in si pridobil svetovni sloves z vnašanjem inovativne sodobnosti in resnične umetnosti v vse svoje stvaritve. Amouage, ki se mojstrsko poklanja svoji dediščini, je edinstvena fuzija vzhoda in zahoda, ki opredeljuje avantgardno razkošje.