DEKLETA, KI BODO DOMA BRANILA ŠKOTSKO ČAST

Carly Booth, Kylie Henry, Michele Thomson in Kelsey McDonald bodo vodile škotsko ekipo na turnirju Trust Golf Women’s Scottish Open na igrišču Dumbarnie Links med 12. in 15. avgustom 2021.

Štiri domače igralke imajo bogate izkušnje z golfskim igriščem in se bodo na najnovejših jamicah Škotske počutile kot doma. Igrišče Dumbarnie se sicer nahaja le nekaj več kot 10 kilometrov južno od St. Andrewsa, doma golfa. Škotski kvartet bo svojo državo zastopal med zvezdnicami, ki vključujejo branilko naslova Stacey Lewis, Charley Hull in Georgio Hall. Lewisova in Hallova sta le dve od 16 zmagovalk na glavnih turnirjih, med vsemi pa je razdeljenih kar 26 tovrstnih lovorik.

In dejstvo je, da ni boljšega občutka kot zmagati v svoji domovini. Boothova preveč dobro pozna ta občutek. Na tem dogodku je zmagala leta 2012 in zabeležila svojo prvo zmago na evropski turneji. 29 letnica ima tudi sicer zgodovino zmag na domačih tleh, saj je v svoji uspešni amaterski karieri osvojila naslov na državnem tekmovanju do 18 in do 21 let ter postala najmlajša igralka Velike Britanije in Irske, ki je nastopila na pokalu Curtis. Leta 2009 je postala tudi najmlajša Škotinja, ki se je pri 17 letih uvrstila na evropsko turnejo za ženske.

Kylie Henry, trenutno 17. na lesstvici LET Order of Merit, The Race to Costa Del Sol, bo poskušala svojo igro graditi na odlični predstavi na lanskem ženskem odprtem prvenstvu Škotske, ko je končala na 12. mestu. To bo sicer njen 11. nastop na turnirju Trust Golf Women’s Scottish Open, prej znanem kot Ladies Scottish Open. Sedemkrat je premagala rez in leta 2012 osvojila 10. mesto, dosedaj najboljši rezultat.

Michele Thomson se na tem dogodku pojavlja že četrtič. 33 letnica je v minuli sezoni igrala na 11 dogodkih LET, sezono pa kronala z zmago na Saudi Ladies Team International skupaj z Emily Kristine Pedersen in Cassandro Hall. Thompsonova, varovanka 1999 Open Champion Paul Lawrie, šteje drugo mesto na 2017 Hero Women’s Indian Open kot svoj najboljši dosežek v karieri doslej.

Tako kot druge tri članice kvarteta je MacDonaldova svoje znanje izpopolnjevala na domačih igriščih. Golf je začela igrati pri osmih letih v golf klubu Nairn Dunbar, nekdanja prvakinja Scottish Women’s Amateur pa je še naprej ambasadorka svojega domačega kluba in pomaga zvabiti vse več žensk in deklet v golf. Lani je za seboj pustila svoje najboljše leto, saj je na Investec SA Women’s Open končala T4, dosegla pa je še tri uvrstitve med 15 najboljših in sezono zaključila na 21. mestu lestvice Race to Costa del Sol.