DANIELLE KANG ODSLEJ Z NOVIM “CADDYJEM”

Začetek nove sezone pogosto prinaša spremembe za profesionalce na turneji, tudi tiste, ki so bili do sedaj uspešni. To bo letos veljalo tudi za Danielle Kang, 30-letno veteranko LPGA, ki bo ta konec tedna branila naslov z začetkom na Hilton Grand Vacations Tournament of Champions v Orlandu. A kje so tiste prej omenjene spremembe? To bo počela z novim caddyjem.

Pri spletnem portalu Golf Digest so namreč izvedeli, da Kangova in njen dolgoletni caddy, Olly Brett, ne bosta več sodelovala s čimer sta končala partnerstvo, ki se je začelo leta 2017.

Kang in njen agent nista odgovorila na zahteve za komentar, med tem ko je Brett za Golf Digest povedal: “Preživela sva odličnih pet let in hvaležen sem za vse, kar sva dosegla.”

Brett pri tem ni pojasnil, zakaj sta se s Kangovo morda razšla, jasno pa ni niti, kdo bo odslej pomagal izjemni golfistki. 30-letni Brett je sicer prisostvoval pri kar petih od šestih Kanginih zmag v karieri na turneji LPGA, skupaj z dvema nastopoma na pokalu Solheim Cup. Njuna zadnja zmaga sega v lanski januar na jezeru Nona.

Zanimivo je, da je pred samo tremi meseci na Mediheal Championshipu Danielle Bretta silno hvalila.

“On je najbolj delaven caddy, kar jih poznam,” je dejala, »Če nekdo reče, da je ‘idiot’, je moj ‘idiot’. V moji ekipi je že šest let. Dela najbolj trdo, tako da je to vse, kar lahko zahtevam.”

No, če temu dodamo še dejstvo, da je Kangova Brettu obljubila zmago na njegovem domačem turnirju AIG Women’s Open, je jasnih še precej manj stvari…