ČUSTVEN, ŠPORTEN IN IZIVALEN

MINI John Cooper Works GP nadaljuje tradicijo iz serij 2013 in 2006 z novo omejeno izdajo, katere raven sprednji del z velikim prednjim pragom, odprtimi kolesnimi loki in zadnjim krilcem, vidnim celo s sprednjega dela, v trenutku zagotavlja brezkompromisne dinamične zmogljivosti. Klasične MINI ikone, kot so eliptični žarometi in šesterokotna rešetka hladilnika, zagotavljajo jasno občutek identitete in visoko vrednost prepoznavanja. Obenem značilni elementi John Cooper Works, kot sta odprtina na pokrovu in šesterokotna satna rešetka z logotipom GP poudarjajo športno dojemanje sprednjega dela.

Pogled s strani MINI John Cooper Works GP razkriva najbolj športno MINI silhueto do zdaj, saj velik sprednji prag in strešni spojler dajeta stranskemu pogledu maksimalno športno obarvanost ter zagotavljata optimalno aerodinamično delovanje. Kovinska barva Racing Grey se glede na svetlobo spreminja med svetlo sivo in modro-vijolično, kar ustvarja močan občutek globine, medtem ko sta porkova strehe in ogledal zaključena v Melting Silver srebrni barvi. Vsi tipični kromirani elementi na sprednji, bočni in zadnji strani, kot so MINI logotipi, ročaji na vratih, pokrovček za dolivanje goriva in okolice žarometov, so v tej majhni seriji zaključeni z visoko sijajno črno barvo.

Notranjost MINI John Cooper Works GP združuje puristični športni pridih z močnimi barvnimi poudarki. Koncept temne barve in materiala ustvarja zmanjšano, športno razpoloženje, s kakovostnimi, namerno obarvanimi detajli na izbranih točkah. Še ena novost je prosto stoječa digitalna instrumentna plošča na volanskem stolpcu, ki navaja ustrezne informacije v voznikovem vidnem polje, kot to zahtevajo razmere.