ČUDOVITI SVET CVETOČIH VRTOV

Hendrick’s Gin razkriva novo omejeno izdajo, ki se je do danes izpopolnjevala v legendarni zakladnici znamke, bolje poznani tudi kot Cabinet of Curiosities. Posebna izdaja Hendrick’s FLORA ADORA je ustvarjena iz poživljajočega cvetličnega poparka in je navdihnjena s cvetličnim aranžmajem, ki čebele, naše spremljevalke, ki ljubijo nektar, najbolj premami k opraševanju našega neprecenljivega ekosistema.

Posebna izdaja Hendrick’s FLORA ADORA, ki je idealna za neformalna srečanja, kipi od mamljivega parfuma mikavnega cvetja in ponuja svež zeliščni okus, značilen za Hendrick’s. Bogati zeleni in neverjetno sladki cvetlični elementi podaljšujejo jedrno noto brina in koriandra. Lesley Gracie, mojstrski destilatorki znamke, se zdi opazovanje opraševanja v akciji na njenem vrtu neskončno fascinantno in tudi zato je svoj priljubljeni cvetlični šopek uporabila kot navdih in infuzijo za novo izdajo FLORA ADORA. Posebna izdaja se odlično poda s tonikom in rezino kumare, vredno pa jo je pokusiti tudi v kombinaciji s svežo meto, ledeno mrzlo kumaro in slastnimi malinami, ki jih dodatno oplemenitimo z limonino sodavico v kozarcu Wildgarden. No, če potegnemo črto, Hendrick’s FLORA ADORA vam bo pomagal zajeti privlačnost očarljivih značilnosti vrta in njegovega cvetličnega šopka.

Lesley Gracie, mojstrska destilarka Hendrick’s: “Zdi se mi zelo sproščujoče opazovati metulje in čebele, ki delajo na vrtu. Fascinantno se mi zdi, ko dajejo občutek, da se na nekaterih rastlinah naselijo bolj kot na drugih. Nekatere rože so bolj vabljive za opraševalce in te cvetove sem uporabila za ustvarjanje botanične mešanice za Hendrick’s FLORA ADORA.”

Hendrick’s Gin je sicer v preteklih letih izdal nekaj fantastičnih posebnih različic, vsako s svojim edinstvenim profilom okusa in slogom. Tukaj je nekaj različnih izvedenk gina Hendrick’s Gin:

  • Hendrick’s Orbium Gin: Orbium je bil izdan leta 2018 kot omejena izdaja. Narejen je po istem postopku destilacije kot Hendrick’s Gin, vendar je prepojen s tremi dodatnimi sestavinami: kininom, pelinom in modrim lotosovim cvetom. Dodatek teh rastlinskih sestavin daje ginu rahlo grenak in cvetlični profil okusa, zaradi česar je odlična izbira za koktajle, kot je Negroni.
  • Hendrick’s Midsummer Solstice Gin: Midsummer Solstice je omejena izdaja gina, ki je bila predstavljena leta 2019. Narejena je z mešanico cvetnih esenc, vključno z divjimi cvetovi in bezgom, ki mu dajejo lahek in osvežujoč profil okusa. Ta gin je kot nalašč za poletne koktajle in se pogosto kombinira s tonikom ali sodavico.
  • Hendrick’s Lunar Gin: Lunar je omejena izdaja gina, ki je bila izdana leta 2020. Narejena je z mešanico botaničnih rastlin, ki naj bi uspevale pod svetlobo lune, vključno z nočno dišečimi rožami in eksotičnimi začimbami. Nastali gin ima pikanten in cvetlični profil okusa z notami vanilje in citrusov.
  • Hendrick’s Amazonia Gin: Amazonia je poleg gina Flora Adora zadnji dodatek k liniji Hendrick’s Gin, vendar je bil izdan že leta 2021. Navdihuje ga bujni in živahni amazonski deževni gozd, narejen pa je iz 11 botaničnih rastlin, ki so avtohtone v regiji, vključno z rožnatim poprom, kakavovimi zrni in fižolom tonka. Gin ima bogat in kompleksen profil okusa z notami začimb, sadja in čokolade.

Vsaka od teh različic gina Hendrick’s ponuja edinstven profil okusa in slog, zaradi česar so odlična izbira za različne koktajle in priložnosti. Medtem ko so nekateri od teh ginov predstavljeni v omejeni izdaji, Hendrick’s Gin vedno eksperimentira in izdaja nove in vznemirljive različice, zato bodite pozorni na to, kaj bodo pripravili v prihodnosti!

»Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«